Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlődzsem mentával recept

Szőlődzsem mentával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 kg fekete szőlő (othelló)
    • 1 kg kristálycukor (ízlés szerint)
    • 1 citrom héja
    • 1 nagy csokor friss menta
    • 3 csomag 3:1 dzsemfix

    Elkészítése:

    Az egészséges szőlőfürtöket megmossuk, lecsepegtetjük és leszemezzük.

    A friss mentát csokorba kötjük.

    A szőlőszemeket kissé összetörjük (kesztyűben, mert nagyon fog vagy krumplinyomóval) és egy edénybe téve ráreszeljük a citrom héját, majd elkezdjük a főzést.

    30-35 perc múlva beletesszük a mentát és további 25-30 percig (összesen kb 1 órát) főzzük.

    Passzírozzuk vagy annak hiányában szűrőn, gézen illetve egy beavatott függönyön át (kinek mi a bejövős) leszűrjük, kicsepegtetjük és miután kissé visszahűlt, jól meg is gyötörjük, hogy kinyerjünk belőle minden értékes cseppjét.

    Az így kapott szőlőlét visszatesszük a tűzre és a dzsemfix tasakon leírtak szerint a hozzáadott cukorral beforraljuk.

    Még forrón üvegekbe töltjük, fémfedővel lezárjuk, egy pár percre fejtetőre állítjuk és hagyjuk szoba hőmérsékleten kihűlni!

    A szőlő és a menta ízkombinációja páratlan finomság, az ínyencek kedvence! :)

    Ebből a mennyiségből 6 db (720 ml-es) üveggel készült.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá