Szőlődzsem mentával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 kg fekete szőlő (othelló)
- 1 kg kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 citrom héja
- 1 nagy csokor friss menta
- 3 csomag 3:1 dzsemfix
Elkészítése:
Az egészséges szőlőfürtöket megmossuk, lecsepegtetjük és leszemezzük.
A friss mentát csokorba kötjük.
A szőlőszemeket kissé összetörjük (kesztyűben, mert nagyon fog vagy krumplinyomóval) és egy edénybe téve ráreszeljük a citrom héját, majd elkezdjük a főzést.
30-35 perc múlva beletesszük a mentát és további 25-30 percig (összesen kb 1 órát) főzzük.
Passzírozzuk vagy annak hiányában szűrőn, gézen illetve egy beavatott függönyön át (kinek mi a bejövős) leszűrjük, kicsepegtetjük és miután kissé visszahűlt, jól meg is gyötörjük, hogy kinyerjünk belőle minden értékes cseppjét.
Az így kapott szőlőlét visszatesszük a tűzre és a dzsemfix tasakon leírtak szerint a hozzáadott cukorral beforraljuk.
Még forrón üvegekbe töltjük, fémfedővel lezárjuk, egy pár percre fejtetőre állítjuk és hagyjuk szoba hőmérsékleten kihűlni!
A szőlő és a menta ízkombinációja páratlan finomság, az ínyencek kedvence! :)
Ebből a mennyiségből 6 db (720 ml-es) üveggel készült.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »