Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi csalamádé recept

Házi csalamádé
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg káposzta
    • 1 kg paprika (legyen benne piros is)
    • 1/2 kg uborka
    • 1 kg sárgarépa
    • 1/2 kg vöröshagyma
    • 0,5 kg cukor
    • 7 dkg só (durva asztali, ne legyen jódozott, stb.)
    • 1 kávéskanál borkén
    • 5 dl 10%-os ecet

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmossuk, megtiszítjuk és feldaraboljuk.

    A répát és az uborkát vékony karikákra,  káposztát és a paprikát csíkokra, a hagymát pedig egy nagyobb darabokra vágjuk, a káposztát pedig apróra.

    img_2769

     

    Az összevágott zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük, majd leszórjuk cukorral.

    Elkeverjük, majd amikor a cukor elolvadt, rátesszük az ecetet, a sót és a borként, majd egy éjszakán át állni hagyjuk.

    img_2772

    Másnap üvegekbe töltjük.

    Tipp:

    Ebből az adagból 5 üveg csalamádé lesz (500ml).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá