Házi csalamádé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg káposzta
- 1 kg paprika (legyen benne piros is)
- 1/2 kg uborka
- 1 kg sárgarépa
- 1/2 kg vöröshagyma
- 0,5 kg cukor
- 7 dkg só (durva asztali, ne legyen jódozott, stb.)
- 1 kávéskanál borkén
- 5 dl 10%-os ecet
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtiszítjuk és feldaraboljuk.
A répát és az uborkát vékony karikákra, káposztát és a paprikát csíkokra, a hagymát pedig egy nagyobb darabokra vágjuk, a káposztát pedig apróra.
Az összevágott zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük, majd leszórjuk cukorral.
Elkeverjük, majd amikor a cukor elolvadt, rátesszük az ecetet, a sót és a borként, majd egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap üvegekbe töltjük.
Tipp:
Ebből az adagból 5 üveg csalamádé lesz (500ml).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »