Levendulás sárgadinnye lekvár recept

Hozzávalók:
- 1 kg felkockázott sárgadinnye
- 20-30 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/2 kk őrölt gyömbér
- 5-6 szál levendula (szárított is lehet)
- 1,5 dl víz
- 1 cs dzsemesítő
Elkészítése:
A felkockázott dinnyéhez öntsük hozzá a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket, tegyük bele a levendulát, majd addig főzzük, hogy szinte szétfőjön.
Ezután szedjük ki a levendulaszárakat és a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.
Ezután adjuk hozzá a dzsemfixet, alaposan keverjük össze, majd tegyük vissza a tűzre és főzzük pár percig.
Ezután az előzőleg sterilizált üvegbe merjük bele a lekvárt, majd tegyük rá a tetőt, tegyük száraz dunsztba és úgy hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből nekem 1 db 7 dl üveg lekvár lett, így ha több üveggel szeretnénk befőzni, akkor arányosan emelni kell a hozzávalók mennyiségét (egy kevés kimaradt, de azt rögtön meg is ettük).
Tipp:
Az elkészült lekvár íze nagyon finom a fűszerektől és kellemesen érződik a levendula íze is. Süteményekhez, palacsintába vagy éppen pirítós kenyérrel nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »