A piskótatekercs sokak számára egyet jelent a lekváros változattal, pedig ez a klasszikus sütemény rengeteg lehetőséget rejt magában. A krémes, gyümölcsös vagy éppen csokoládés töltelékekkel új szintre emelhetjük ezt a finomságot, amely egyszerre látványos és ízletes. Összeállítottunk egy válogatást 10 különleges piskótatekercsből, amelyekkel garantáltan lenyűgözheted a vendégeidet az ünnepi asztalon.
A diós piskótatekercs vaníliás krémmel és a rumos-meggyes krémes piskótatekercs azok számára készült, akik a gazdag, tartalmas ízeket kedvelik. A gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád és a cappuccino rolád elegáns választások, amelyek garantáltan a desszertasztal sztárjai lesznek.
Ha valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki a Manhattan roládot vagy a puncsroládot, amelyek izgalmas ízvilágukkal nyűgözik le a vendégeket. A Nutellával töltött csíkos piskótatekercs és a Nutellás tekercs a csokoládé szerelmeseinek kínál mennyei élményt, míg a krémsajtos-áfonyás piskótatekercs frissességet és könnyedséget csempész az ünnepi asztalra.
A pihe-puha tiramisu rolád a klasszikus olasz desszert kedvelőinek álma, amely lágy krémjével és kávés ízével mindenkit levesz a lábáról. Ezek a piskótatekercsek nemcsak változatosak, hanem egyszerűen elkészíthetők is, így tökéletes választások az ünnepi készülődéshez.
Próbáld ki ezeket a recepteket, és fedezd fel, milyen izgalmas lehetőségeket rejt a piskótatekercsek világa! Garantáltan minden falat örömet és meglepetést hoz az ünnepi pillanatokba.
1. Diós piskótatekercs vaníliás krémmel recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg darált dió
- 8 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 13 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek forró víz
Vaníliás krém:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 2 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Rumos-meggyes krémes piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg finom liszt
- 2 csapott evőkanál kakaó
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 8 ek meleg víz
- 1 ek olaj
- 1 ek rum
- 3 dl tej
- 3 csapott ek liszt
- 10 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 2 ek rum
- 4 ek fejtett meggybefőtt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 2 dkg olvasztott margarin
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg porcukor
- 1-2 ek Rum vagy rum aroma
- 20 dkg aszalt szilva
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Cappuccino rolád recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 csapott evőkanál cukor
- 4 púpos evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Krémhez:
- 2 tk instant kávé
- 50 ml habtejszín (30%-os)
- 500 gr mascarpone
- 100-150 gr porcukor (ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín (35%-os vagy végszükség esetén cukrászhab)
Továbbá:
- kakaópor a szóráshoz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Manhattan rolád recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Puncsrolád recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 ek étolaj
Töltelékhez:
- 20 dkg babapiskóta
- 3 dl víz
- 15 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 narancs leve
- 1 dl málnaszörp
- 1-2 ek kakaópor
- 3 ek baracklekvár
- rum
Kenéshez:
- kb 4 ek baracklekvár
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs puncs ízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 ek málnaszörp
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Nutellával töltött csíkos piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 ek kakaópor
- 1 üveg nutella
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Krémsajtos-áfonyás piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- csipet só
Krém:
- 25 dkg krémtúró
- 12 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 10 porcukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
- áfonyalekvár
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Nutellás tekercs recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
- 5-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 5-6 evőkanál Nutella
- 2-3 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Pihe-puha tiramisu rolád recept
Hozzávalók:
Piskótához (25*35 cm):
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90g cukor
- 2 ml vanília aroma
- csipet só
- 50 g olaj
- 60 g tej
- 70 g liszt (átszitálva)
- 15 g kakaópor (átszitálva)
Krémhez/töltéshez:
- 200 g mascarpone
- 300 g tejszín (legalább 30%-os)
- 50 gr porcukor (de ez ízlés dolga, én mostanában nem annyira édesen kedvelem a dolgokat a diéta végett, így elképzelhető, hogy neked több cukorral jobban fog ízleni)
Továbbá:
- kakaópor szitáláshoz
- kb 1 dl presszó kávé (ízesítve cukorral ízlés szerint és egy csepp vaníliával)