Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 különleges piskótatekercs, ami nem lekváros

Dátum: 2024-12-18 / Írta: Budai István / Látták: /

A piskótatekercs az egyik legkedveltebb sütemény, de nem kell mindig a lekváros változathoz ragaszkodnunk! Összegyűjtöttünk 10 különleges receptet, amelyek új dimenziókat nyitnak a piskótatekercsek világában. A rumos-meggyes krémes verziótól a Nutellával töltött csíkos tekercsig minden recept izgalmas és ellenállhatatlan. Próbáld ki ezeket a piskótatekercseket, és varázsolj újdonságot az ünnepi asztalra!




  • A piskótatekercs sokak számára egyet jelent a lekváros változattal, pedig ez a klasszikus sütemény rengeteg lehetőséget rejt magában. A krémes, gyümölcsös vagy éppen csokoládés töltelékekkel új szintre emelhetjük ezt a finomságot, amely egyszerre látványos és ízletes. Összeállítottunk egy válogatást 10 különleges piskótatekercsből, amelyekkel garantáltan lenyűgözheted a vendégeidet az ünnepi asztalon.

    A diós piskótatekercs vaníliás krémmel és a rumos-meggyes krémes piskótatekercs azok számára készült, akik a gazdag, tartalmas ízeket kedvelik. A gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád és a cappuccino rolád elegáns választások, amelyek garantáltan a desszertasztal sztárjai lesznek.

    Ha valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki a Manhattan roládot vagy a puncsroládot, amelyek izgalmas ízvilágukkal nyűgözik le a vendégeket. A Nutellával töltött csíkos piskótatekercs és a Nutellás tekercs a csokoládé szerelmeseinek kínál mennyei élményt, míg a krémsajtos-áfonyás piskótatekercs frissességet és könnyedséget csempész az ünnepi asztalra.

    A pihe-puha tiramisu rolád a klasszikus olasz desszert kedvelőinek álma, amely lágy krémjével és kávés ízével mindenkit levesz a lábáról. Ezek a piskótatekercsek nemcsak változatosak, hanem egyszerűen elkészíthetők is, így tökéletes választások az ünnepi készülődéshez.

    Próbáld ki ezeket a recepteket, és fedezd fel, milyen izgalmas lehetőségeket rejt a piskótatekercsek világa! Garantáltan minden falat örömet és meglepetést hoz az ünnepi pillanatokba.

    1. Diós piskótatekercs vaníliás krémmel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 5 dkg darált dió
    • 8 dkg finomliszt
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 13 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek forró víz

    Vaníliás krém:

    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 ek kristálycukor
    • 2,5 dl tej
    • 2 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Rumos-meggyes krémes piskótatekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg finom liszt
    • 2 csapott evőkanál kakaó
    • 1 csapott teáskanál sütőpor
    • 8 ek meleg víz
    • 1 ek olaj
    • 1 ek rum
    Krémhez:
    • 3 dl tej
    • 3 csapott ek liszt
    • 10 dkg vaj
    • 6 dkg porcukor
    • 2 ek rum
    • 4 ek fejtett meggybefőtt

     

     

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 2 dkg olvasztott margarin

    A krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg gesztenyepüré
    • 20 dkg porcukor
    • 1-2 ek Rum vagy rum aroma
    • 20 dkg aszalt szilva

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Cappuccino rolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 csapott evőkanál cukor
    • 4 púpos evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor

    Krémhez:

    • 2 tk instant kávé
    • 50 ml habtejszín (30%-os)
    • 500 gr mascarpone
    • 100-150 gr porcukor (ízlés szerint)
    • 2 dl habtejszín (35%-os vagy végszükség esetén cukrászhab)

    Továbbá:

    • kakaópor a szóráshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Manhattan rolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Puncsrolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 ek étolaj

    Töltelékhez:

    • 20 dkg babapiskóta
    • 3 dl víz
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg mazsola
    • 1 narancs leve
    • 1 dl málnaszörp
    • 1-2 ek kakaópor
    • 3 ek baracklekvár
    • rum

    Kenéshez:

    • kb 4 ek baracklekvár

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 cs puncs ízű pudingpor
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 2 ek málnaszörp

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Nutellával töltött csíkos piskótatekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 üveg nutella

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Krémsajtos-áfonyás piskótatekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
    • csipet só

    Krém:

    • 25 dkg krémtúró
    • 12 dkg mascarpone
    • 1 dl tejszín
    • 10 porcukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
    • áfonyalekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Nutellás tekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
    • 5-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
    • 5-6 evőkanál Nutella
    • 2-3 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Pihe-puha tiramisu rolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskótához (25*35 cm):

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 90g cukor
    • 2 ml vanília aroma
    • csipet só
    • 50 g olaj
    • 60 g tej
    • 70 g liszt (átszitálva)
    • 15 g kakaópor (átszitálva)

    Krémhez/töltéshez:

    • 200 g mascarpone
    • 300 g tejszín (legalább 30%-os)
    • 50 gr porcukor (de ez ízlés dolga, én mostanában nem annyira édesen kedvelem a dolgokat a diéta végett, így elképzelhető, hogy neked több cukorral jobban fog ízleni)

    Továbbá:

    • kakaópor szitáláshoz
    •  kb 1 dl presszó kávé (ízesítve cukorral ízlés szerint és egy csepp vaníliával)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá