Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós piskótatekercs vaníliás krémmel recept

Diós piskótatekercs vaníliás krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 33*37 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 5 dkg darált dió
    • 8 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 13 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek forró víz

    Vaníliás krém:

    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 ek kristálycukor
    • 2,5 dl tej
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Egy k keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és pár perc alatt keverjük habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet és keverjük tovább 1-2 percig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze a masszát.

    Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük és egyenletesen simítsuk el a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy lisztezett sütőpapírra, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt amelyiken sütöttük. Ezután egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát és hagyjuk langyosra hűlni (alaposan csavarjuk ki a konyharuhát, hogy éppen csak nyirkos legyen).

    Amikor a tészta langyosra hűlt, vegyük le a konyharuhát, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.

    A pudingport keverjük simára a tejjel, és a kristálycukorral majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve hűteni, mert akkor szép sima krémet kapunk). Amikor a puding kihűlt, két részletben keverjük hozzá a vajas krémhez.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.

    A teljesen kihűlt tésztát tekerjük ki, majd a krémnek több mint a felét, kenjük rá egyenletesen.

    Ezután tekerjük fel, vonjuk be a maradék vaníliás krémmel, majd ízlés szerint díszítsük (én zöldre színezett kókuszreszelékkel és apró cukorvirágokkal szórtam meg).

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótatekercset, majd úgy kínáljuk (tálalás előtt érdemes 1-2 órára betenni a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá