Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-diós rakott süti recept

Vaníliás-diós rakott süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg darált dió
    • csipet őrölt fahéj
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 1/2 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 2,5 dl tej
    • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 30 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg porcukor

    A  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShabhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg cukor
    • 1/2 citrom leve és reszelt héja

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat, a tejet, az olajat és a liszt felét csomómentesre keverjük.

    A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük tojássárgás masszát. A maradék liszttel elkeverjük a diót , a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk.

    A tésztát papírral fedett, közepes méretű tepsibe öntjük és 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

    A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzzünk. A tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliás cukrot és a puha margarint. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük.

    A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet és a reszelt héját is hozzákeverjük.

    Előveszünk egy üvegtálat és az aljára tesszük az apró kockákra vágott tészta felét, majd a vaníliás krém felét rákenjük és a tojáshab fele is rákerül. Jön a maradék kockázott tészta, a krém és végül a tojáshab, aminek a tetejére ízlésünk szerint csokidarát vagy tortadarát szórhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá