Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tojáshabhoz:
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat, a tejet, az olajat és a liszt felét csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük tojássárgás masszát. A maradék liszttel elkeverjük a diót , a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk.
A tésztát papírral fedett, közepes méretű tepsibe öntjük és 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzzünk. A tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliás cukrot és a puha margarint. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük.
A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet és a reszelt héját is hozzákeverjük.
Előveszünk egy üvegtálat és az aljára tesszük az apró kockákra vágott tészta felét, majd a vaníliás krém felét rákenjük és a tojáshab fele is rákerül. Jön a maradék kockázott tészta, a krém és végül a tojáshab, aminek a tetejére ízlésünk szerint csokidarát vagy tortadarát szórhatunk.