Vaníliás-diós rakott süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 3 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • csipet őrölt fahéj
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor

A tojáshabhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat, a tejet, az olajat és a liszt felét csomómentesre keverjük.

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük tojássárgás masszát. A maradék liszttel elkeverjük a diót , a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk.

A tésztát papírral fedett, közepes méretű tepsibe öntjük és 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzzünk. A tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliás cukrot és a puha margarint. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük.

A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet és a reszelt héját is hozzákeverjük.

Előveszünk egy üvegtálat és az aljára tesszük az apró kockákra vágott tészta felét, majd a vaníliás krém felét rákenjük és a tojáshab fele is rákerül. Jön a maradék kockázott tészta, a krém és végül a tojáshab, aminek a tetejére ízlésünk szerint csokidarát vagy tortadarát szórhatunk.