Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-babapiskótás süti recept

Diós-babapiskótás süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
    Diós piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 25 dkg porcukor
    • 7 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál víz
    • 10 dkg liszt
    • 1/2 csomag (6 g) sütőpor
    • 15 dkg darált dió

    Krém:

    • 3 csomag vanília ízű pudingpor
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 l tej
    • 5 dl habtejszín

    Valamint:

    • kb 20 dkg babapiskóta
    • 5 adag frissen főtt kávé
    • 2 evőkanál rum vagy aroma

    Tetejére:

    • cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat, a porcukrot és a sót elkezdjük felverni. Kb 8-10 perc alatt szépen kihabosodik és kifehéredik a tojásos keverék. Ekkor hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd jól elkeverjük.

    Egy nagyobb habverővel óvatosan beledolgozzuk a lisztet, sütőport és a diót.

    A kész piskótamasszát az előkészített tepsibe öntjük és 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

    A krémhez a pudingporokat, cukrot és kevés tejet elkeverünk csomómentesre, majd a többi tejjel felöntjük és sűsűre főzzük, majd folpackkal letakarva kihűtjük.

    A tejszínt elkezdjük felverni, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a pudingot és stabil krémmé keverjük pár perc alatt az egészet.

    Összeállítás:

    A piskótát lapjában félbevágjuk. Az alját visszatesszük a tepsibe vagy egy állítható keretbe, majd rákenjük a vaníliás krém 1/3-át, majd kitesszük az ízesített kávéba mártott babapiskótával és rákenjük a krém újabb harmad részét. A krémre rátesszük a másik lapot és végül megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk kakaóporral.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá