Diós-babapiskótás süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Diós piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 25 dkg porcukor
- 7 evőkanál olaj
- 2 evőkanál víz
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag (6 g) sütőpor
- 15 dkg darált dió
Krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 1 l tej
- 5 dl habtejszín
Valamint:
- kb 20 dkg babapiskóta
- 5 adag frissen főtt kávé
- 2 evőkanál rum vagy aroma
Tetejére:
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Az egész tojásokat, a porcukrot és a sót elkezdjük felverni. Kb 8-10 perc alatt szépen kihabosodik és kifehéredik a tojásos keverék. Ekkor hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd jól elkeverjük.
Egy nagyobb habverővel óvatosan beledolgozzuk a lisztet, sütőport és a diót.
A kész piskótamasszát az előkészített tepsibe öntjük és 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a pudingporokat, cukrot és kevés tejet elkeverünk csomómentesre, majd a többi tejjel felöntjük és sűsűre főzzük, majd folpackkal letakarva kihűtjük.
A tejszínt elkezdjük felverni, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a pudingot és stabil krémmé keverjük pár perc alatt az egészet.
Összeállítás:
A piskótát lapjában félbevágjuk. Az alját visszatesszük a tepsibe vagy egy állítható keretbe, majd rákenjük a vaníliás krém 1/3-át, majd kitesszük az ízesített kávéba mártott babapiskótával és rákenjük a krém újabb harmad részét. A krémre rátesszük a másik lapot és végül megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk kakaóporral.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.