Diós-babapiskótás süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Diós-babapiskótás süti

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Diós piskóta:

  • 6 tojás
  • csipet só
  • 25 dkg porcukor
  • 7 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál víz
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 csomag (6 g) sütőpor
  • 15 dkg darált dió

Krém:

  • 3 csomag vanília ízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 l tej
  • 5 dl habtejszín

Valamint:

  • kb 20 dkg babapiskóta
  • 5 adag frissen főtt kávé
  • 2 evőkanál rum vagy aroma

Tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

Az egész tojásokat, a porcukrot és a sót elkezdjük felverni. Kb 8-10 perc alatt szépen kihabosodik és kifehéredik a tojásos keverék. Ekkor hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd jól elkeverjük.

Egy nagyobb habverővel óvatosan beledolgozzuk a lisztet, sütőport és a diót.

A kész piskótamasszát az előkészített tepsibe öntjük és 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a pudingporokat, cukrot és kevés tejet elkeverünk csomómentesre, majd a többi tejjel felöntjük és sűsűre főzzük, majd folpackkal letakarva kihűtjük.

A tejszínt elkezdjük felverni, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a pudingot és stabil krémmé keverjük pár perc alatt az egészet.

Összeállítás:

A piskótát lapjában félbevágjuk. Az alját visszatesszük a tepsibe vagy egy állítható keretbe, majd rákenjük a vaníliás krém 1/3-át, majd kitesszük az ízesített kávéba mártott babapiskótával és rákenjük a krém újabb harmad részét. A krémre rátesszük a másik lapot és végül megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk kakaóporral.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.