Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád recept

Gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 2 dkg olvasztott margarin

    A krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg gesztenyepüré
    • 20 dkg porcukor
    • 1-2 ek Rum vagy rum aroma
    • 20 dkg aszalt szilva

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk , a fehérjét fele cukorral, a sárgáját pedig a cukor másik felével és az olvasztott Rámával kikeverjük. A kakaóport a liszttel elkeverjük. A habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás részhez, majd a kakaós lisztet beleszitáljuk és jól elkeverjük.

    A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd egy konyharuhára feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A puha Rámát a porcukorral, a lereszelt gesztenyepürével és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt szilvát. A krém 2/3 részét a tésztába töltjük, majd a maradék krémmel a külső részét is bevonjuk, amit aszalt szilvával díszíthetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá