Gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 2 dkg olvasztott margarin

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg gesztenyepüré
  • 20 dkg porcukor
  • 1-2 ek Rum vagy rum aroma
  • 20 dkg aszalt szilva

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk , a fehérjét fele cukorral, a sárgáját pedig a cukor másik felével és az olvasztott Rámával kikeverjük. A kakaóport a liszttel elkeverjük. A habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás részhez, majd a kakaós lisztet beleszitáljuk és jól elkeverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd egy konyharuhára feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A puha Rámát a porcukorral, a lereszelt gesztenyepürével és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt szilvát. A krém 2/3 részét a tésztába töltjük, majd a maradék krémmel a külső részét is bevonjuk, amit aszalt szilvával díszíthetünk.