Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsrolád recept

Puncsrolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 ek étolaj

    Töltelékhez:

    • 20 dkg babapiskóta
    • 3 dl víz
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg mazsola
    • 1 narancs leve
    • 1 dl málnaszörp
    • 1-2 ek kakaópor
    • 3 ek baracklekvár
    • rum

    Kenéshez:

    • kb 4 ek baracklekvár

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 cs puncs ízű pudingpor
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 2 ek málnaszörp

    Elkészítése:

    A sütőt 220 fokra előmelegítjük, egy gáztepsi széleit kivajazzuk, lisztezzük, aljába sütőpapírt vágunk.

    A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat és óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát belesimítjuk a tepsibe, majd betoljuk a forró sütőbe (de nem nyitogatjuk) és szép halványra megsütjük. Ha megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk és a konyharuhával együtt feltekerve hagyjuk kihűlni.

    A vízből és a cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk a narancs levét és a málnaszörpöt. Egy tálba apróra tördeljük a babapiskótát, rálocsoljuk a cukros szirupot és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje. Hozzákeverjük a kakaóport a lekvárt és a rumba ázott mazsolát. Így hagyjuk állni legalább fél órát.

    A piskótát kitekerjük, megkenjük lekvárral, majd egyenletesen elterítjük rajta a puncsos keveréket. Óvatosan visszatekerjük, sütőpapírba becsomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    A tetejére elkészítjük a pudingot, még melegen hozzákeverjük a málnaszörpöt és hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadva a pudingot sima krémmé keverjük.

    A piskótát a krémmel bekenjük és marcipánnal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá