Puncsrolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 5 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 ek étolaj

Töltelékhez:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 3 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 narancs leve
  • 1 dl málnaszörp
  • 1-2 ek kakaópor
  • 3 ek baracklekvár
  • rum

Kenéshez:

  • kb 4 ek baracklekvár

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs puncs ízű pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek málnaszörp

Elkészítése:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük, egy gáztepsi széleit kivajazzuk, lisztezzük, aljába sütőpapírt vágunk.

A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat és óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát belesimítjuk a tepsibe, majd betoljuk a forró sütőbe (de nem nyitogatjuk) és szép halványra megsütjük. Ha megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk és a konyharuhával együtt feltekerve hagyjuk kihűlni.

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk a narancs levét és a málnaszörpöt. Egy tálba apróra tördeljük a babapiskótát, rálocsoljuk a cukros szirupot és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje. Hozzákeverjük a kakaóport a lekvárt és a rumba ázott mazsolát. Így hagyjuk állni legalább fél órát.

A piskótát kitekerjük, megkenjük lekvárral, majd egyenletesen elterítjük rajta a puncsos keveréket. Óvatosan visszatekerjük, sütőpapírba becsomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A tetejére elkészítjük a pudingot, még melegen hozzákeverjük a málnaszörpöt és hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadva a pudingot sima krémmé keverjük.

A piskótát a krémmel bekenjük és marcipánnal díszítjük.