Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hidegtál ötletek: 12 húsos finomság, ami nem hiányozhat róla!

Dátum: 2024-12-14 / Írta: Budai István / Látták: /

Az ünnepi hidegtálak legizgalmasabb elemei a húsos finomságok, amelyek nemcsak laktatóak, hanem igazán különlegesek is. Összegyűjtöttünk 12 ínycsiklandó receptet, amelyek garantáltan feldobják a karácsonyi asztalt. Az aszalt szilvás csirkemelltől a baconbe göngyölt falatokig, a tojással töltött fasírttekercstől a vörösboros pulykatekercsig minden recept tökéletes választás lehet. Készítsük el ezeket a húsos különlegességeket, hogy az ünnepi hidegtál mindenkit lenyűgözzön!




  • A karácsonyi hidegtál összeállítása különleges figyelmet igényel, hiszen ez az egyik leglátványosabb és legfontosabb része az ünnepi menünek. A hidegtálakon a húsos ételek mindig kiemelt helyet kapnak, hiszen ezek nemcsak ízletesek, hanem laktatóak is, ráadásul sokoldalúan variálhatók. Ezúttal 12 húsos receptet válogattunk össze, amelyek biztos sikert aratnak, akár hagyományos, akár modern ízek kedvelőinek készülnek.

    Az aszalt szilvás csirkemell bacon köntösben fűszeres almakompóttal különleges és elegáns választás az ünnepi asztalra. A tojással töltött fasírtrúd és a skót tojás a hagyományos ízek rajongóit kápráztatja el. Ha valami kreatívabbra vágyunk, a zöldséges-tojásos fasírttekercs vagy a sajtos-gombás csirkerolád hidegtálra tökéletes választás lehet.

    A göngyölt karajfalatok és a baconbe göngyölt falatok remekül kombinálják az omlós húsokat és a ropogós bacon különleges ízét. A töltött dagadó és a csabai töltött karaj házias, gazdag ízvilága garantáltan a család kedvence lesz. A vörösboros töltött pulykatekercs elegáns, mégis egyszerűen elkészíthető fogás, amely méltó a legünnepibb alkalmakhoz.

    A karajba zárt csülök egy igazi ínyencség, amely egyszerre szaftos és laktató, ráadásul látványosan mutat a tálaláson.

    Ezek a húsos finomságok nemcsak a hidegtálak ékei lehetnek, hanem előre elkészíthetők, így kényelmes megoldást jelentenek az ünnepi készülődés során. Készítsük el együtt ezeket a finomságokat, és tegyük a karácsonyi asztalt igazán különlegessé!

    1. Aszalt szilvával töltött csirkemell baconköntösben, fűszeres almakompóttal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 nagy csirkemell
    • 10-12 db aszalt szilva
    • szeletelt bacon
    • joghurt
    • bors
    • 4 szem kemény alma
    • kevés cukor
    • citromlé
    • mézeskalács fűszerkeverék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Tojással töltött fasírtrúd recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS keményre főzve
    • 1 kg sertés darált hús
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 ek zsemlemorzsa
    • 1 kk só
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni a rudakat
    • 2 ek tyúkzsír a tepsibe

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Göngyölt karajfalatok recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10 vastagabb szelet sertéskaraj

    Töltelékhez:

    • 25 dkg darált hús
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 tk fűszerpaprika
    • csipet só
    • csipet őrölt bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • hússzeletenként 2-3 magozott aszalt, szilva és 2-3 kisebb konzerv gombafej
    • fogvájó a rögzítéshez

    Továbbá:

    • liszt, felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zsemlemorzsa a panírozáshoz
    • bő étolaj a sütéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Sajtos-gombás csirkerolád hidegtál recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkecomb filé
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 kk őröltbors
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 kk só
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld

    Töltelékhez:

    • 15 dkg füstölt sajt
    • 1 hasáb kápia paprika
    • 1 kis üveg gomba (egész)

    Továbbá:

    • vastagabb sütőfólia

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Töltött dagadó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1,5 kg dagadó (felszúrva)
    • 25 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg csirkemáj
    • 2 csomó petrezselyemzöld
    • 2 zsemle
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 2 dl tej a zsemlékhez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Karajba zárt csülök recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Baconbe göngyölt falatok recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Zöldséges-tojásos fasírttekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéscomb
    • 2 nagyobb nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos kk só
    • 1 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 10 púpos ek zsemlemorzsa
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve, a rudakat lekenni

    Töltelékhez:

    • 5 keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 egész nagy szál sárgarépa
    • 10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
    • 1 nagyobb kápia paprika
    • 15 dkg trappista sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Csabai töltött karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kicsontozott karaj
    • 1 szál kolbász
    • bors
    • zsír vagy olaj a sütéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Skót tojás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 8 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • petrezselyem
    • só, bors
    • liszt
    • zsemlemorzsa
    • olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Vörösboros töltött pulykatekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamell
    • 1 csomag szeletelt bacon
    • aszalt szilva
    • füstölt sajt
    • bors
    • olívaolaj
    • 2-3 dl vörösbor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Hidegtál recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Kolbásszal töltött karaj:

    • disznókaraj
    • házi füstölt kolbász
    • bors
    • pirospaprika vagy paprikakrém
    • zsír
    • 5-6 gerezd fokhagyma

    Cordon bleu (Személyenként):

    • 1 szelet disznókaraj (de lehet borjú, pulyka vagy csirkemellből is készíteni)
    • 1 szelet gépsonka
    • 1 szelet szendvics sajt
    • tojás
    • liszt
    • zsemlemorzsa a panírozáshoz
    • bors
    • paprika
    • olaj a sütéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá