Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karajba zárt csülök recept

Karajba zárt csülök
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához:

    • 1 füstölt csülök
    • 9–10 szelet karaj
    • kb 20 szelet bacon
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál mustár
    • kb 20 dkg reszelt sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt

    Elkészítése:

    A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

    A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

    Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

    Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

    A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

    Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire és süssük 180 fokon 1 órát. Ezután óvatosan egy késsel a széleket mozgassuk meg, hogy egy sütőpapíros tepsire ki tudjuk fordítani és a másik felét is pirosra tudjuk sütni kb 15 perc alatt.

    A hozzávalók pontos mennyisége az őzgerincforma nagyságából adódóan kis mértékben változhat!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá