Karajba zárt csülök

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Karajba zárt csülök

Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához:

  • 1 füstölt csülök
  • 9–10 szelet karaj
  • kb 20 szelet bacon
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • kb 20 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • liszt

Elkészítése:

A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire és süssük 180 fokon 1 órát. Ezután óvatosan egy késsel a széleket mozgassuk meg, hogy egy sütőpapíros tepsire ki tudjuk fordítani és a másik felét is pirosra tudjuk sütni kb 15 perc alatt.

A hozzávalók pontos mennyisége az őzgerincforma nagyságából adódóan kis mértékben változhat!