Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges-tojásos fasírttekercs recept

Zöldséges-tojásos fasírttekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéscomb
    • 2 nagyobb nyers tojás
    • 1 púpos kk só
    • 1 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 10 púpos ek zsemlemorzsa
    • 1 kisebb tojás felverve, a rudakat lekenni

    Töltelékhez:

    • 5 keményre főtt tojás
    • 1 egész nagy szál sárgarépa
    • 10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
    • 1 nagyobb kápia paprika
    • 15 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, majd a répát a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni és kihűlni.

    A főtt tojásokat apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

    A húst egy tálba rakjuk, hozzáütjük a tojásokat, beletesszük a zsemlemorzsát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk.

    Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.

    A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket sütőpapíron négyszögletes alakúra, kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk a tepsi hosszához igazítva.

    A darabolt tojás felét rászórjuk, majd a paprika, a zöldborsó és a répa felét is. Meghintjük a sajt felével. A tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk a tölteléket.
    A sütőpapír segítségével a hosszabbik oldalról kezdve feltekerjük, kicsit megnyomkodva, hogy ne maradjon benne levegő.
    A tekercs két végét kicsit az ujjunkkal benyomkodjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Óvatosan a sütőpapíros tepsibe fektetjük.

    A másik adag hússal és a maradék töltelékkel is megismételjük a fenti műveletet.

    A rudak tetejét lekenjük egy kissé felvert tojással.

    A tepsit lefedjük alufóliával.

    Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet sütjük, majd az alufóliát levéve további 20 percet pirítjuk. Ez alatt párszor meglocsolgatjuk a tetejét a kisült szafttal, hogy a rudak teteje ne száradjon ki nagyon.

    A sütőből kivéve kiemeljük a léből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles késsel vékonyra szeleteljük.

    Tipp:

    Ünnepi főpróbát tartottunk. Ha karácsony, akkor biztos, hogy készül valamilyen töltött hús, vagy fasírttekercs. Az a jó benne, hogy az ünnep előtt már megsüthető, és az adott napon már csak szépen felszeleteljük, tálaljuk, és a többi időt már a családdal, és nem a főzéssel-sütéssel töltjük.

    Dekoratív fogás, amihez remek köret a habos krumplipüré, vagy akár a krumpli saláta is, de szépen mutat hidegtálon is.

    A zöldséges-tojásos fasírttekercs kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 173 kcal
    Fehérje: 16 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek