Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvával töltött csirkemell baconköntösben, fűszeres almakompóttal recept

Aszalt szilvával töltött csirkemell baconköntösben, fűszeres almakompóttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 nagy csirkemell
    • 10-12 db aszalt szilva
    • szeletelt bacon
    • joghurt
    • bors
    • 4 szem kemény alma
    • kevés cukor
    • citromlé
    • mézeskalács fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A csirkemelleket felszúrjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk a hűtőben fél órát. Megtöltjük az aszalt szilvákkal, majd joghurtba mártjuk a csirkemelleket, végül feltekerjük a külsejére a szalonnaszeleteket.

    Előmelegített, 220 fokos sütőben sütjük az elején alufóliával letakarva, majd anélkül összesen 35-40 percig.

    Amíg sül a töltött hús, addig meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, és pár percig forraljuk kevés cukros, citromleves vízben. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket is.

    Melegen és hidegen tálalva egyaránt finom.

    Tipp:

    Ha készítünk mellé főtt rizst, még laktatóbb lesz ez a fogás!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá