Aszalt szilvával töltött csirkemell baconköntösben, fűszeres almakompóttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell
  • 10-12 db aszalt szilva
  • szeletelt bacon
  • joghurt
  • bors
  • 4 szem kemény alma
  • kevés cukor
  • citromlé
  • mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

A csirkemelleket felszúrjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk a hűtőben fél órát. Megtöltjük az aszalt szilvákkal, majd joghurtba mártjuk a csirkemelleket, végül feltekerjük a külsejére a szalonnaszeleteket.

Előmelegített, 220 fokos sütőben sütjük az elején alufóliával letakarva, majd anélkül összesen 35-40 percig.

Amíg sül a töltött hús, addig meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, és pár percig forraljuk kevés cukros, citromleves vízben. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket is.

Melegen és hidegen tálalva egyaránt finom.

Tipp:

Ha készítünk mellé főtt rizst, még laktatóbb lesz ez a fogás!