Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csabai töltött karaj recept

Csabai töltött karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kicsontozott karaj
    • 1 szál kolbász
    • bors
    • zsír vagy olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A karajt előzőleg akár be is pácolhatjuk. Ezt megtehetjük úgy is, hogy egyszerűen csak fokhagymás tejben áztatva állni hagyjuk egy éjszakán át (én ezt főleg a szárnyasoknál szoktam használni), vagy olajban elkeverünk számunkra tetszőleges fűszereket, és ezzel az olajjal átkenjük a húst, majd hideg helyen állni hagyjuk. A fűszereket egyébként minden esetben belemasszírozom a húsba, próbáljátok ki, sokkal jobban átjárta a fűszer.

    A húst egy éles kés segítségével felszúrjuk, majd a kolbászt belehelyezzük ebbe a zsebbe. Meglocsoljuk olíva olajjal, vagy átkenjük zsírral (én mangalica zsírt használtam).

    Tepsibe helyezve, előmelegített sütőben kezdem meg a sütést, és nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. Ahhoz, hogy ne száradjon ki, mindenképpen locsoljuk meg zsiradékkal.

    Ha átsült, én legalább negyed órára még fóliába takarom, mert ezzel a hús tovább puhul magában.

    Hidegen és melegen is nagyon finom, akár salátával vagy burgonyapürével laktató étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá