Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 ellenállhatatlan csokoládés sütemény az ünnepi asztalra!

Dátum: 2024-11-26 / Írta: Budai István / Látták: /

A csokoládé az ünnepi desszertek megunhatatlan alapanyaga, amely mindig gondoskodik a tökéletes befejezésről. Akár egy elegáns csokibombára, akár egy krémes Rigó Jancsira vágysz, ezek a receptek garantáltan elkápráztatják a családot és a vendégeket. Válogass a legjobb csokoládés sütemények közül, és varázsold ünnepivé az asztalt!




  • Az ünnepek alatt a csokoládé mindig biztos befutó, hiszen ellenállhatatlan édességével kicsik és nagyok kedvence. Legyen szó a különleges Ferrero Rocher desszertről, a klasszikus Rigó Jancsiról, vagy éppen egy omlós csokoládéfatorzsról, ezek az édességek garantáltan emlékezetessé teszik az ünnepi étkezéseket. A rusztikus mascarponés csokitorta és a párizsi krémes tekercs elegáns választás a vendégváráshoz, míg a Rigó Jancsi muffin modern csavarral hozza el a jól ismert ízeket.

    A karácsonyi csokibomba látványos központi elem lehet az asztalon, de a ludlab sem maradhat el, ha valami igazán tradicionális édességre vágyunk. Készítsd el bármelyiket, és élvezd, ahogy mindenki megköszöni az ínycsiklandó pillanatokat!

    1. Karácsonyi csokibomba recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 150 g kristálycukor
    • 150 g finomliszt
    • 40 g olvasztott vaj
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só
    • 2 ek rum a kenéshez

    Fehér krém:

    • 100 g mascarpone
    • 150 ml habtejszín
    • 30 g mogyoró
    • 30 g mandula
    • 40 g vegyes, aszalt gyümölcs
    • zselés cukorka
    • 1 cs habfixáló
    • 1 cs vaníliás cukor

    Csokis krém:

    • 150 g mascarpone
    • 300 ml habtejszín
    • 150 ml tej
    • 1 csomag hidegen keverhető csokis pudingpor
    • 150 g olvasztott étcsoki
    • 2 cs habfixáló
    • 1 cs zselatinfix
    • 2 ek rum

    Tetejére:

    • 150 g étcsoki
    • 150 m habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Rusztikus mascarponés-csokitorta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Ferrero rocher desszert recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Mogyorókrémes párizsi csúcs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 100 g finomliszt
    • 35 g porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 70 g hideg vaj felkockázva

    Krém:

    • 50 ml habtejszín
    • 100 g kristálycukor
    • 100 g étcsoki
    • 2-3 púpos evőkanál mogyorókrém
    • 15 g cukrozatlan kakaópor
    • 200 g puha vaj felkockázva

    Bevonáshoz:

    • 200 g csoki (ét vagy tej, mindegy)
    • 1-2 teáskanál olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Rigó Jancsi muffin recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Soma kocka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg liszt
    • 2 ek holland kakaópor
    • 2,5 dl tej
    • fél cs sütőpor
    • csipet só
    • 1 citrom

    A krémhez:

    • 4 púpozott ek liszt
    • 4 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 2 púpozott ek holland kakaópor
    • 25 dkg mascarpone

    A mázhoz:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 15 dkg vaj
    • kb 1 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Rigó Jancsi recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 2×4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2×3 evőkanál finomliszt
    • 2×1 evőkanál kakaópor
    • 2×4 evőkanál cukor
    • 2x ½ csomag sütőpor
    • 2x 1 evőkanál olaj

    A krémhez:

    • 8 dl habtejszín
    • 2 tábla étcsokoládé /20 dkg/
    • 2 dkg zselatin

    A tetejére:

    • 1 tábla tortabevonó
    • 2 evőkanál olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Csokoládés fatörzs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek finomliszt
    • fél csomag sütőpor (6 g )
    • 5 ek kristálycukor

    Krémhez:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 15 dkg vaj
    • 0,5 l habtejszín
    • kb 10 dkg porcukor (ízléstől függ)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Párizsi krémes tekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek finomliszt

    Krémhez:

    • 2 dl habtejszín
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg kakaópor
    • 20 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Lúdláb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 1 cs. sütőpor
    • 1 dl víz
    • 1 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 6 púpozott ek liszt
    • 2 dkg kakaópor (1 ek)
    • 2 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg margarin
    • 30 dkg porcukor
    • 5 dkg kakópor (2,5 ek)
    • kimagozott meggy vagy befőtt
    • rum, vagy rum aroma

    Bevonat:

    • 1 tábla tortabevonó csoki
    • 7 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá