Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 szaftos, húsos finomság amiktől garantáltan jóllaksz

Dátum: 2024-11-19 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha valami igazán tartalmasat keresel az asztalra, akkor ezek a szaftos fogások nem fognak csalódást okozni. A hagyományos magyar ízvilágtól kezdve, mint a hortobágyi csirkés palacsinta vagy a csülökpörkölt, egészen a nemzetközi konyhák ínycsiklandó ételeiig, mint a Stroganoff csirke vagy a zöldséges-kókuszos csirkecurry, mindenki talál kedvére valót.




  • Ezek az ételek nemcsak laktatóak, hanem igazi tunkolós, szaftos élményt nyújtanak, amelyek egy szelet friss kenyérrel vagy omlós szalvétagombóccal tökéletes harmóniában vannak. Akár klasszikus magyar ízeket keresel, akár valami különlegesebbre vágysz, ezek a receptek garantáltan sikert aratnak.

    1. Hagymás csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • kb 0,5 dl étolaj
    • 1 kis dobozos 20 %-os tejföl (150 g)
    • ízlés szerint őrölt feketebors
    • ízlés szerint só
    • víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Mustáros tarjasült szalvétagombóccal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 dkg tarja
    • 3 ek mustár
    • bors ízlés szerint
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1,5 evőkanál ételízesítő

    Az elősütéshez:

    • 2 dl étolaj

    Szalvétagombóchoz:

    • 4 szikkadt zsemle
    • 4 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 20 dkg liszt
    • bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Vörösboros paradicsomszószban sült csirke recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 egész csirkecomb
    • bors

    A paradicsomszószhoz:

    • 1 kg paradicsom
    • 1 dl vörösbor (száraz)
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál olaj
    • bors
    • bazsalikom
    • oregánó

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Hortobágyi csirkés palacsinta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
    • 1 csapott kávéskanál só
    • 4 dl tej
    • 1 dl szódavíz

    A sütéshez:

    • olaj vagy vaj

    A töltelékhez:

    • 1 kg csirkecomb vagy csirke aprólék
    • 1 evőkanál zsír
    • 20 dkg enyhén füstös zsírszalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 zöldpaprika
    • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

    A mártáshoz:

    • a pörkölt leve
    • 2-3 dl tejszín vagy tejföl, de lehet felesben is
    • 2 evőkanál keményítő vagy liszt
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • dsíszítéshez tejföl petrezselyemzöld vagy valamilyen más zöldfűszernövény

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Borsós csirkecomb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek zsír vagy olaj
    • 800-1000 g csirkecomb
    • só, bors, pirospaprika
    • ételízesítő
    • fokhagymapor
    • 1/2 zacskó mirelit borsó (kb 20-25 dkg)
    • 1-2 ek liszt és egy pici tej a habaráshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Zöldséges, kókuszos csirkecurry recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg csirkemellfilé
    • 1 csomag mirelit ázsiai zöldségkeverék (sárgarépa, gomba, hagyma, kaliforniai paprika, paradicsom, gyömbér, stb)
    • 1 doboz konzerv kókusztej
    • 1 kk őrölt római kömény
    • 1 lime citrom leve
    • 2 kaffir lime levél
    • 1 tk chilipehely
    • 1 tk sárga curry paszta
    • 2 cm-es darabka gyömbér hámozva és reszelve
    • 1 ek paradicsompüré
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • étolaj
    • 1 tk étkezési keményítő a sűrítéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Csirke stroganoff recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkemell filé
    • 30 dkg csiperke
    • 20 dkg kolozsvári szalonna
    • 10 dkg kenyérszalonna
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 2 ek mustár
    • 3 dl tejföl
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Pulykatokány gombával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 70 dkg pulykamell
    • 3 fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • só, bors
    • 1 ek fűszerpaprika
    • olaj
    • 25 dkg gomba
    • 1 szál rozmaring
    • 2 szelet chili paprika
    • 1 dl száraz fehérbor
    • szárított oregánó
    • petrezselyemzöld
    • 2 ek finomliszt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Fokhagymás csirke szeletek recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 650 g csirkemell filé
    • 3 ek olaj
    • 2 ek vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1,5 ek finomliszt
    • 1 ek paradicsompüré
    • 1 pohár tej
    • 1 pohár húsleves alaplé
    • 1-2 kk fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Szaftos-tunkolós rakott krumpli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 nagyobb burgonya
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 cm lángolt kolbász
    • 10 szelet bacon
    • 1/2 ü házi lecsó
    • 280 g tejföl
    • só és bors
    • 1 ek zsiradék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Szaftos csülökpörkölt recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 70 dkg csont nélküli sertéscsülök
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek zsír
    • 1 tk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 ek házi darált pirospaprika (ennek hiányában 0,5 kápia paprika apróra vágva)
    • 2 nagy gerezd fokhagyma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Temesvári sertéstokány recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 30 dkg zöldbab
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 mokkáskanál köménymag
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál finomliszt
    • őrölt fekete bors
    • kevés olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá