Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótatekercsek minden alkalomra – 12 különleges recept, amit imádni fogsz!

Dátum: 2024-11-18 / Írta: Budai István / Látták: /

A piskótatekercs az egyik legkedveltebb édesség, amit mindenki szívesen készít, hiszen egyszerű, mégis látványos és végtelenül variálható. Akár klasszikus baracklekváros, akár krémmel töltött verzióról van szó, garantáltan megédesíti a napunkat. Az ünnepi asztal sztárja is lehet, hiszen a kreatív íz- és formavariációknak csak a képzelet szab határt.




  • Ebben az összeállításban találhatsz Nutellával töltött csíkos piskótát, diós-vaníliás verziót, vagy éppen különleges gesztenyés-aszalt szilvás roládot. Ha valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki a Manhattan roládot vagy a cappuccino ízű változatot. Egy biztos: ezek a tekercsek garantáltan elvarázsolnak mindenkit!

    1. Nutellával töltött csíkos piskótatekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 üveg nutella

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Párizsi krémes piskótatekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Diós piskótatekercs vaníliás krémmel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Piskótatekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 6 ek liszt
    • csipet só
    • 1 mokkáskanál sütőpor
    • 25 dkg baracklekvár
    • porcukor a szóráshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Kókuszkrémes piskótatekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 ek liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek víz

    Krémhez:

    • 1 tasak kókuszos pudingpor
    • 4 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 8 dkg kókuszreszelék

    Szóráshoz:

    • 2 dkg kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Rumos-meggyes krémes piskótatekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 2 dkg olvasztott margarin

    A krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg gesztenyepüré
    • 20 dkg porcukor
    • 1-2 ek Rum vagy rum aroma
    • 20 dkg aszalt szilva

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Tiramisu rolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Cappuccino rolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 csapott evőkanál cukor
    • 4 púpos evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor

    Krémhez:

    • 2 tk instant kávé
    • 50 ml habtejszín (30%-os)
    • 500 gr mascarpone
    • 100-150 gr porcukor (ízlés szerint)
    • 2 dl habtejszín (35%-os vagy végszükség esetén cukrászhab)

    Továbbá:

    • kakaópor a szóráshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Manhattan rolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Puncsrolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 ek étolaj

    Töltelékhez:

    • 20 dkg babapiskóta
    • 3 dl víz
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg mazsola
    • 1 narancs leve
    • 1 dl málnaszörp
    • 1-2 ek kakaópor
    • 3 ek baracklekvár
    • rum

    Kenéshez:

    • kb 4 ek baracklekvár

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 cs puncs ízű pudingpor
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 2 ek málnaszörp

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Zsiráf rolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 g liszt
    • 30 g cukor
    • 30 g vaj

    A piskótához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 2 evőkanál kakaó
    • ½ csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 3 db banán
    • 200 ml habtejszín
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg cukor
    • 1 ek tejföl
    • 1 cs zselatin fix
    • 1 cs vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá