Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótatekercs recept

Piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 6 ek liszt
    • csipet só
    • 1 mokkáskanál sütőpor
    • 25 dkg baracklekvár
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojások sárgáját, sót és a sütőporral elkevert lisztet.

    A kész piskóta masszát egy gáztepsiben, sütőpapíron egyenletesen eloszlatjuk, majd közepes hőfokon (180 fok, kb 20 perc) megsütjük. A sütő ajtaját sütés közben tilos kinyitni!

    Mikor megsült, deszkára fektetett nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. A konyharuhával együtt feltekerjük, majd ha kihűlt kitekerjük.

    Megkenjük baracklekvárral és a konyharuha nélkül feltekerjük. Kis pihentetés után szeletelhető. Megszórható porcukorral, de anélkül is finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá