Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsiráf rolád recept

Zsiráf rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:
    Tészta a mintához:

    • 1 tojásfehérje
    • 20 g liszt
    • 30 g cukor
    • 30 g vaj

    A piskótához:

    • 5 db tojás
    • 12 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 2 evőkanál kakaó
    • ½ csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 3 db banán
    • 200 ml habtejszín
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg cukor
    • 1 ek tejföl
    • 1 cs zselatin fix
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A mintához való tésztát készítjük el elsőként. Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel kissé.

    A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük homogén állagúra. A sütőpapírra elő lehet rajzolni bármilyen, tetszőleges mintát.

    Ezután a mintával lefelé tegyük a sütőpapírt a tepsibe. A keveréket tegyük egy kis zacskóba és az egyik sarkát vágjuk le. Rajzoljuk körbe a mintákat és tegyük be a hűtőbe, amíg a piskóta tésztáját is elkészítjük. Ez a mennyiség bőséges, akár 2-3 rolád díszítéséhez is elegendő.

    A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, és a sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan hozzáforgatjuk a lisztes masszánkhoz.

    Elővesszük a hűtőből a tepsit a sütőpapírral, erre öntjük a piskótánkat, és 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen, a sütőpapírral együtt feltekerjük.

    A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a megmosott citrom reszelt héját. A tejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet és kemény habot verünk belőle és alaposan eldolgozzuk a túrós keverékkel.

    A gyümölcsöt előkészítjük: a roládba kisebb darabokban, vagy akár egészben is beletehetjük a banánt. Ha daraboljuk, akkor bele is keverhetjük a masszába, vagy csak rászórjuk a krém tetejére a tekercs töltésekor.

    A túrós krémmel megtöltjük a piskótánkat, tetszőlegesen beletesszük a gyümölcsöt és feltekerjük. Az elkészült süteményt tegyük a hűtőbe minimum egy órára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek