Nemcsak finomak, hanem esztétikusak is, így remek ajándéknak is beillenek, ha valami kézzel készült finomsággal lepnénk meg szeretteinket. Próbáld ki ezeket a recepteket, és tedd még különlegesebbé az ünnepi pillanatokat vagy akár a szürke hétköznapokat!
1. Pisztáciás-fehér csokis keksz recept
Hozzávalók:
- 140 g vaj
- 90 g porcukor
- 15 g vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g pisztácia
- 225 g kukoricaliszt
- 6 g sütőpor
- 75 g finomliszt
Bevonat:
- 350 g fehér csokoládé
- pisztácia
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Boszorkánypogácsa recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Csokiba mártott perec recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- vaníliás cukor
- citromhéj reszelve
- 5 dkg darált dió
A bevonáshoz:
- 30 dkg étcsoki
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Retro vaníliás karika recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 20 dkg porcukor
- 1 rúd vanília magjai
- csipet só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg étcsoki
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Vaníliás holdak recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- késhegynyi sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Isler recept
Hozzávalók:
- 450 g finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 150 g darált dió
- 200 g vaj
- 100 g zsír
- 150 g porcukor
- csipet só
- 1 tk fahéj
Töltéshez:
- baracklekvár
Mázhoz:
- 20 dkg ét vagy tejcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 ek olvasztott vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Marcipános linzer recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
A töltéshez:
- baracklekvár
25 dkg marcipán
Díszítéshez:
- olvasztott csoki
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Mini zserbó recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
A töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Omlós, diós linzer recept
Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 200 g vaj (hideg)
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 100 g finomra darált dió
Továbbá:
- lekvár a töltéshez
- porcukor a szóráshoz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Fenomencsi recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1-2 evőkanál tejföl
Diókrém:
- 10 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 ek víz
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg darált dió
- 3 ek rum
Karamell:
- 10 dkg tejkaramella
- 1 ek vaj
Tetejére:
- olvasztott csoki
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Diós preckedli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg sertészsír
- 15 dkg margarin
- 10 g vaníliás cukor
- 20 dkg kistálycukor
- 12 g sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg darabos dió 10 dkg kistálycukorral összekeverve
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Bejgli falatkák recept
Hozzávalók:
Tésztához (1 adag):
- 450 gr finomliszt
- 125 gr margarin
- 60 gr zsír
- 50 gr porcukor
- 15 g friss élesztő
- pici só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 gr 30%-os tejszín
- 1 dl meleg víz
Máktöltelék (1 adag):
- 200 gr darált mák
- 125 gr porcukor
- 40 gr darált háztartási keksz
- 125 gr forró víz
- citromhéj
Diótöltelék (1 adag):
- 200 gr darált dió
- 125 gr porcukor
- 40 gr darált háztartási keksz
- 125 gr forró víz
- narancshéj
Kenéshez: