Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 tökéletes ünnepi aprósütemény, amit egyszerűen imádni fogsz

Dátum: 2024-11-18 / Írta: Budai István / Látták: /

Az apró sütemények varázsa abban rejlik, hogy könnyen készíthetők, mutatósak, és tökéletesek akár egy ünnepi asztalra, akár egy hétköznapi kávé mellé. Ezek az édességek egy falatnyi boldogságot rejtenek, és garantáltan mosolyt csalnak bárki arcára. Az omlós linzerektől a csokiba mártott perecig, a házi islertől a különleges vaníliás holdakig mindenki találhat a saját ízlésének megfelelő csemegét.




  • Nemcsak finomak, hanem esztétikusak is, így remek ajándéknak is beillenek, ha valami kézzel készült finomsággal lepnénk meg szeretteinket. Próbáld ki ezeket a recepteket, és tedd még különlegesebbé az ünnepi pillanatokat vagy akár a szürke hétköznapokat!

    1. Pisztáciás-fehér csokis keksz recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 140 g vaj
    • 90 g porcukor
    • 15 g vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g pisztácia
    • 225 g kukoricaliszt
    • 6 g sütőpor
    • 75 g finomliszt

    Bevonat:

    • 350 g fehér csokoládé
    • pisztácia

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Boszorkánypogácsa recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 5 dkg dió (apróra darabolva)
    • 1/2 citrom
    • 12,5 dkg margarin (krémmargarin, pl. Rama)
    • 7,5 dkg porcukor
    • 22,5 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje a kenéshez
    • kb. 5 dkg lekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Csokiba mártott perec recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • vaníliás cukor
    • citromhéj reszelve
    • 5 dkg darált dió

    A bevonáshoz:

    • 30 dkg étcsoki

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Retro vaníliás karika recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg vaj (vagy margarin)
    • 20 dkg porcukor
    • 1 rúd vanília magjai
    • csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 teáskanál sütőpor
    Mártáshoz:
    • 20 dkg étcsoki

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Vaníliás holdak recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg dió
    • 10 dkg vaj
    • 7 dkg porcukor
    • késhegynyi sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vaníliás porcukor a forgatáshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Isler recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 450 g finomliszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 150 g darált dió
    • 200 g vaj
    • 100 g zsír
    • 150 g porcukor
    • csipet só
    • 1 tk fahéj

    Töltéshez:

    • baracklekvár

    Mázhoz:

    • 20 dkg ét vagy tejcsokoládé
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 2 ek olvasztott vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Marcipános linzer recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tk sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja

    A töltéshez:

    • baracklekvár
      25 dkg marcipán

    Díszítéshez:

    • olvasztott csoki

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Mini zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csipet só
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin

    A töltelékhez:

    • 7 dkg darált dió
    • 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár

    A tetejére:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 teáskanál étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Omlós, diós linzer recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 300 g finomliszt
    • 200 g vaj (hideg)
    • 100 g porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 100 g finomra darált dió

    Továbbá:

    • lekvár a töltéshez
    • porcukor a szóráshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Fenomencsi recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1-2 evőkanál tejföl

    Diókrém:

    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4 ek víz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 20 dkg darált dió
    • 3 ek rum

    Karamell:

    • 10 dkg tejkaramella
    • 1 ek vaj

    Tetejére:

    • olvasztott csoki

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Diós preckedli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg sertészsír
    • 15 dkg margarin
    • 10 g vaníliás cukor
    • 20 dkg kistálycukor
    • 12 g sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 15 dkg darabos dió 10 dkg kistálycukorral összekeverve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Bejgli falatkák recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához (1 adag):

    • 450 gr finomliszt
    • 125 gr margarin
    • 60 gr zsír
    • 50 gr porcukor
    • 15 g friss élesztő
    • pici só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 gr 30%-os tejszín
    • 1 dl meleg víz

    Máktöltelék (1 adag):

    • 200 gr darált mák
    • 125 gr porcukor
    • 40 gr darált háztartási keksz
    • 125 gr forró víz
    • citromhéj

    Diótöltelék (1 adag):

    • 200 gr darált dió
    • 125 gr porcukor
    • 40 gr darált háztartási keksz
    • 125 gr forró víz
    • narancshéj

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá