Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános linzer recept

Marcipános linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tk sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja

    A töltéshez:

    • baracklekvár
      25 dkg marcipán

    Díszítéshez:

    • olvasztott csoki

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

    A jól lehűtött tésztát kb 2 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű korongokat szúrunk ki belőle.

    A korongokat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 170 fokon 6-7 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    A marcipánt porcukros deszkán kinyújtjuk 2 mm vastagra, majd akkor köröket szúrunk ki belőle, amekkora linzereket sütöttünk.

    Egy-egy linzert megkenünk kevés lekvárral, majd az egyikre teszünk egy marcipán lapot és befedjük a másik linzerrel úgy, hogy a lekváros fele kerüljön a linzerre.

    Ízlés szerint olvasztott csokiba márthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá