Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzer recept

Linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 38 dkg finomliszt
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 1 citrom héja

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat, csipet sót és a citrom lereszelt héját.

    Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük becsomagolva.

    2-3 részre osztjuk a tésztát, majd egyesével kivéve a hűtőből 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszúrjuk. Addig a többi tészta marad a hűtőben.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a linzereket, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 12-15 percig (világos maradjon!).

    Egy teli és egy lyukas linzert tetszés szerinti lekvárral összetöltünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá