Marcipános linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

A töltéshez:

  • baracklekvár
    25 dkg marcipán

Díszítéshez:

  • olvasztott csoki

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

A jól lehűtött tésztát kb 2 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű korongokat szúrunk ki belőle.

A korongokat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 170 fokon 6-7 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A marcipánt porcukros deszkán kinyújtjuk 2 mm vastagra, majd akkor köröket szúrunk ki belőle, amekkora linzereket sütöttünk.

Egy-egy linzert megkenünk kevés lekvárral, majd az egyikre teszünk egy marcipán lapot és befedjük a másik linzerrel úgy, hogy a lekváros fele kerüljön a linzerre.

Ízlés szerint olvasztott csokiba márthatjuk.