Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fenomencsi recept

Fenomencsi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Linzer:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1-2 evőkanál tejföl

    Diókrém:

    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4 ek víz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 20 dkg darált dió
    • 3 ek rum

    Karamell:

    • 10 dkg tejkaramella
    • 1 ek vaj

    Tetejére:

    • olvasztott csoki

    Elkészítése:

    A tésztához a száraz anyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt margarint és elmorzsoljuk. Végül a tojássárgával és tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk.

    Fél órára folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük.

    0,3 cm vastagra nyújtjuk, 6 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk és 180 fokon 10-12 percig sütjük.

    A cukrot, vaníliát, vizet, reszelt citromhéjat a cukor olvadásáig forraljuk, majd hozzáadjuk a darált diót és jól elkeverjük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

    Ha kihűlt, jól kikavarjuk a rummal. Kézzel golyókat formázva, majd ellapítva tesszük a linzerre. Nem kenhető a töltelék!

    A tejkaramellát gőz fölött megolvasztjuk, majd a vajat hozzákeverjük (hagyjuk a gőzön, hogy folyékony állapotában tudjuk felhasználni).

    Összeállítás: egy linzerre ráhelyezzük a diókrémet az előzőben leírtak alapján. Egy másik linzert baracklekvárral megkenünk (az alsó oldalán) és ráhelyezzük a diótöltellékre. Kicsit eligazítjuk és a kilógó diót elsimítjuk.
    Meleg karamellt csorgatunk a tetejére és olvasztott csokival díszítjük.

    Tipp:

    Készülhet hozzá saját készítésű karamell is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá