Hozzávalók:
Linzer:
Diókrém:
Karamell:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a száraz anyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt margarint és elmorzsoljuk. Végül a tojássárgával és tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk.
Fél órára folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük.
0,3 cm vastagra nyújtjuk, 6 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk és 180 fokon 10-12 percig sütjük.
A cukrot, vaníliát, vizet, reszelt citromhéjat a cukor olvadásáig forraljuk, majd hozzáadjuk a darált diót és jól elkeverjük. Folpackkal letakarva kihűtjük.
Ha kihűlt, jól kikavarjuk a rummal. Kézzel golyókat formázva, majd ellapítva tesszük a linzerre. Nem kenhető a töltelék!
A tejkaramellát gőz fölött megolvasztjuk, majd a vajat hozzákeverjük (hagyjuk a gőzön, hogy folyékony állapotában tudjuk felhasználni).
Összeállítás: egy linzerre ráhelyezzük a diókrémet az előzőben leírtak alapján. Egy másik linzert baracklekvárral megkenünk (az alsó oldalán) és ráhelyezzük a diótöltellékre. Kicsit eligazítjuk és a kilógó diót elsimítjuk.
Meleg karamellt csorgatunk a tetejére és olvasztott csokival díszítjük.
Készülhet hozzá saját készítésű karamell is.