A somlói szelet és a kekszes krémes igazi klasszikusok, amelyeket mindenki szeret, míg a Hófehérke alma egy látványos, kókuszos finomság. A pudingos-meggyes tejfölös sütemény és a tepsis Raffaello kényeztetően lágy és krémes édességek, amelyek a gyümölcs és a kókusz tökéletes kombinációját hozzák az asztalra. A zalai krémes és a jugó krémes a hagyományos magyar sütik közé tartoznak, amelyeket egyszerűen nem lehet megunni.
A tűzoltó szelet egy gyümölcsös, habos desszert, ami könnyed, mégis tartalmas választás, míg a pandamaci szelet és a bájos Angelika szelet különleges megjelenésükkel és ízvilágukkal garantáltan mindenkit elbűvölnek. Próbáld ki ezeket a krémes süteményeket hétvégére, és varázsold el a családot vagy a vendégeket ezekkel a mennyei finomságokkal!
1. Somlói szelet recept
Hozzávalók:
Sárga piskótához
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
Barna piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 4 evőkanál cukor
A vaníliás pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
A csokoládés pudinghoz:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
A tetejére:
- 4,5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Hófehérke álma recept
Hozzávalók:
- 7 tojás
- 30 dkg cukor + a vaníliás krémhez ízlés szerint
- 4 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
- 40 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 0,5 l tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingor
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl habtejszín
- fél citrom leve és reszelt héja
- 10 dkg kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Kekszes krémes recept
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaópor
Vaníliás krém:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek zselatin
- fél dl víz
- 3 dl habtejszín
- cukor ízlés szerint
Csokis krém:
- 2 cs csokis pudingpor
- 7 dl tej
- 1 ek zselatin
- fél dl víz
- 3 dl habtejszín
- cukor ízlés szerint
Rétegek közé:
- vajas keksz
Tetejére:
- felvert tejszínhab
- reszelt csoki
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Meggyes pudingos tejfölös sütemény recept
Hozzávalók:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk. sütőpor
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Középső réteghez :
- 2 dl tejföl
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
Tetejére:
- 1 üveg meggybefőtt
- 4 dl meggybefőtt lé
- 2 csg zselatinpor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tepsis rafaello recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 15 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél l tej
- 20 dkg cukor
- egy csomag vanília ízű főzős pudingpor
- 20 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Zalai krémes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg liszt
Krémhez:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 1 cs kocka háztartási keksz
Tetejére:
- 1 tábla ét csokoládé
- 1/2 tábla fehér csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Jugó krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 3 ek hideg víz
Töltelék:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg reszelt étcsokoládé
- 25 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Tűzoltó szelet recept
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 1 üveg magozott meggy
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- csipet fahéj
- víz
A morzsához:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 1 kk őrölt fahéj
Tetejére:
- 4 dl tejszínhab
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Pandamaci szelet recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dl tejföl
- 15 dkg cukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Kókuszos tésztához:
- 15 dkg cukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 6 ek porcukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- kevés tej /kb 1 dl/
- 1 ek vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Bájos Angelika szelet recept
Hozzávalók:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 ek olaj
- 2 ek víz
- 6 g sütőpor
Diós lap:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- 8 dkg darált dió
- 6 g sütőpor
Krém:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 3 vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 10 dkg darált dió
- 3 darab 3 az 1-ben kávé
- 4 dl baracklekvár
- 2 kk rumaroma vagy rum