Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes pudingos tejfölös sütemény recept

Meggyes pudingos tejfölös sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk. sütőpor
    • 20 dkg liszt
    • 8 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj

    Középső réteghez :

    • 2 dl tejföl
    • 3 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor

    Tetejére:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 4 dl meggybefőtt lé
    • 2 csg zselatinpor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk.

    A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kevert pudingos krémet a tésztára simítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    Megvárjuk amíg kihűl, majd a meggybefőtt levével összekeverjük a zselatint és megfőzzük. Amikor már kezd sűrűsödni, akkor a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedésig, majd szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá