Bájos Angelika szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kakaós lap:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 ek olaj
- 2 ek víz
- 6 g sütőpor
Diós lap:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- 8 dkg darált dió
- 6 g sütőpor
Krém:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 3 vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 10 dkg darált dió
- 3 darab 3 az 1-ben kávé
- 4 dl baracklekvár
- 2 kk rumaroma vagy rum
Elkészítése:
A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A másik lapot is így készítjük, csak azt dióval.
A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd felfőzzük. A cukrot akkor adjuk hozzá, ha levettük a tűzről, majd addig keverjük, amíg el nem olvad. A vajat és a margarint habverővel alaposan kihabosítjuk, majd lassan hozzáadagoljuk a pudingot és az aromát, majd tovább keverjük. Az így elkészült krémet ketté választjuk és az egyik felébe belekeverjük az instant kávét, a másikba pedig a diót.
A kakaós lapot vékonyan megkenjük lekvárral, majd erre rákenjük a diós krémet, rátesszük a diós lapot, majd ezt megkenjük lekvárral és a kávés krémet rákenjük.
Tetejére csokimázat tehetünk (olvasztott csoki és olaj keveréke). Ha a máz megdermedt szeletelhetjük és tálalhatjuk is.