Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bájos Angelika szelet recept

Bájos Angelika szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Kakaós lap:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg porcukor
    • 10 dkg liszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 1 ek olaj
    • 2 ek víz
    • 6 g sütőpor

    Diós lap:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg porcukor
    • 8 dkg liszt
    • 8 dkg darált dió
    • 6 g sütőpor

    Krém:

    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg margarin
    • 30 dkg cukor
    • 3 vaníliás pudingpor
    • 9 dl tej
    • 10 dkg darált dió
    • 3 darab 3 az 1-ben kávé
    • 4 dl baracklekvár
    • 2 kk rumaroma vagy rum

    Elkészítése:

    A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A másik lapot is így készítjük, csak azt dióval.

    A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd felfőzzük. A cukrot akkor adjuk hozzá, ha levettük a tűzről, majd addig keverjük, amíg el nem olvad. A vajat és a margarint habverővel alaposan kihabosítjuk, majd lassan hozzáadagoljuk a pudingot és az aromát, majd tovább keverjük. Az így elkészült krémet ketté választjuk és az egyik felébe belekeverjük az instant kávét, a másikba pedig a diót.

    A kakaós lapot vékonyan megkenjük lekvárral, majd erre rákenjük a diós krémet, rátesszük a diós lapot, majd ezt megkenjük lekvárral és a kávés krémet rákenjük.

    Tetejére csokimázat tehetünk (olvasztott csoki és olaj keveréke). Ha a máz megdermedt szeletelhetjük és tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá