Bájos Angelika szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Kakaós lap:

  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 ek olaj
  • 2 ek víz
  • 6 g sütőpor

Diós lap:

  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg darált dió
  • 6 g sütőpor

Krém:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 3 vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • 3 darab 3 az 1-ben kávé
  • 4 dl baracklekvár
  • 2 kk rumaroma vagy rum

Elkészítése:

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A másik lapot is így készítjük, csak azt dióval.

A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd felfőzzük. A cukrot akkor adjuk hozzá, ha levettük a tűzről, majd addig keverjük, amíg el nem olvad. A vajat és a margarint habverővel alaposan kihabosítjuk, majd lassan hozzáadagoljuk a pudingot és az aromát, majd tovább keverjük. Az így elkészült krémet ketté választjuk és az egyik felébe belekeverjük az instant kávét, a másikba pedig a diót.

A kakaós lapot vékonyan megkenjük lekvárral, majd erre rákenjük a diós krémet, rátesszük a diós lapot, majd ezt megkenjük lekvárral és a kávés krémet rákenjük.

Tetejére csokimázat tehetünk (olvasztott csoki és olaj keveréke). Ha a máz megdermedt szeletelhetjük és tálalhatjuk is.