Az alábbi válogatásban tizenkét fantasztikus krémes süteményt mutatunk be, amelyekkel garantáltan nagy sikert arathatsz a család és a barátok körében. Legyen szó a hagyományos magyar krémesről, egy különleges francia változatról, vagy egy modern, újragondolt édességről, ezek a receptek mind ízletesek és látványosak. A krémes sütemények különösen jól jönnek akkor is, ha egy egyszerű, de mégis elegáns desszertet szeretnél készíteni.
1. Krémes házi tésztával és főzött krémmel recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál ecet
- csipetnyi só
Krém:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg finomliszt
- 9 dl tej
- 3 cs vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 5 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Amerikai krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 27*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 13 evőkanál víz
- 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 7-10 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
A díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
- csokoládéreszelék
- 1 cs habfixáló
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Igazi békebeli francia krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 20 darabhoz:
Tészta:
- 25 dkg búza finomliszt
- 15 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanálelecet (10 %-os)
- 100 ml tejföl (20 %-os)
- csipet só
Krémhez:
- 1 l 2,8%-os tej
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg g kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor (bourbon)
- 130 g búza finomliszt
Habhoz:
- 5 dl habtejszín
Tetejére:
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Hevesi krémes recept
Hozzávalók:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 13 ek víz
Krémhez:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 7-10 ek cukor
- 2 cs vaníliás puding
- 6 dl víz
Díszítéshez:
- 5-6 dl tejszín
- reszelt csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Brazil krémes recept
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 dl víz/tej
Tetejére:
- 5 dl habtejszín (növényi tejszín)
- 2 ek őrölt kávépor
- valamint csokireszelék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Csokis francia krémes recept
Hozzávalók:
- 1 tasak krémes krémpor
- 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
- 8 dl tej
- 2,5 dl habtejszín
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek vaj
- fél kk rumaroma (elhagyható)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Hullámos krémes recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 9 dl tej
- 3 cs vaníliás cukor
- 23 dkg porcukor
- 5 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Nosztalgia krémes hájas tésztából recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 670 g finomliszt
- 330 g rétesliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kk só
- 3 ek 10 %-os ecet
- 375 g 25 %-os tejföl
- kb 3 dl langyos víz
Kenéshez:
- 60 dkg alaposan megtisztított, krémesre darált sertésháj
- 3 csapott ek finomliszt
- 2 ek 10 %-os ecet
Krémhez:
- 1 l habtejszín
- 2 csomag hidegen keverhető vaníliás krémpor
- vaníliaaroma ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. (Francia) Krémes recept
Hozzávalók:
Vajas (leveles) tészta:
- 25 dkg liszt
- 1,5 dl víz
- 0,5 dkg ecet (10 %-os)
- 0,5 dkg só
- 25 dkg margarin
Krémes krém:
- 7 dl tej
- 9 dkg vaníliás pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás cukor
Habos réteg:
- 4-5 dl habtejszín (növényit, ami jól tart)
Tetejére:
- kávés fondant
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Albán krémes recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál finomliszt
- 4 ek cukor
- 1 kk sütőpor
- 3 ek (eper) lekvár
A vaníliás krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 5 ek finomliszt
- 675 ml tej
- 3 cs vaníliás cukor
- 2 ek zselatin (por)
A csokis krémhez:
- 3 ek finomliszt
- 150 ml tej
- 4,5 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg puha vaj
- 1 tk zselatin (por)
A mázhoz:
- 5 ek porcukor
- 75 ml víz
- 5 ek kakaópor
- 10 dkg puha vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Pudingos krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg leveles tészta
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 10 dkg vaj
- cukor ízlés szerint kb 6 ek
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- + 2 dl habtejszín a tetejére
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Gesztenyés krémes recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 6 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliapuding
- 50 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 0.5 fiola rumaroma vagy rum
A tetejére:
- 5 dl habtejszín
- 1 evőkanál csokiforgács