A mákos kalács a magyar konyha egyik klasszikusa, amelyben a mák édesen szaftos töltelékként simul a puha tésztába. A mini kalács vaníliakrémmel töltve egy igazi különlegesség, amely tökéletes desszert lehet bármilyen alkalomra. A kakaós kalács gazdag csokoládés ízével minden édesszájút elbűvöl, míg a kelt almás kalács az almával és fahéjjal fűszerezett finomságok kedvelőinek kedvence lesz.
Az ostoros rétes a hagyományos rétest és a kalácsot ötvözi, így egy különlegesen réteges, ropogós és szaftos édességet eredményez. A kakaós-csíkos kalács nemcsak ízével, hanem látványos megjelenésével is hódít. A lúdláb kalács egy régi klasszikus, amelyben a tészta és a gazdag töltelék ízharmóniája teszi emlékezetessé minden falatját.
A túrós kalács egy igazán könnyed, lágy és krémes finomság, amit a túrós édességek szerelmesei biztosan imádni fognak. A csavart diós kalács a dióval töltött kalácsok szerelmeseinek tökéletes választás, amely egyszerre omlós és gazdag. A diós és mákos fonott kalács a hagyományos ízek kedvelőinek két klasszikust is kínál egyben: a diós és mákos töltelék tökéletesen egészíti ki egymást.
A Bounty kalács a kókusz és csokoládé kedvelőinek álma, amely egy egzotikus csavart visz a hagyományos kalácsok közé. Végül, a nutellás kalács modern kedvenc, ahol a Nutella gazdag, krémes tölteléke édesíti meg ezt az ellenállhatatlan kelt tésztát.
Ezek a kalácsok nemcsak finomak, de igazi családi kedvencek is, amelyek minden alkalmat különlegessé varázsolnak!
1. Mákos kalács recept
Hozzávalók:
- 1/2 l tej
- 10 dkg zsír
- 5 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 80 dkg finomliszt
- só
Töltelék:
- 40 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
- meggy szemek (én meggydzsemmel készítettem)
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kb 0,5 dl tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Mini kalács vaníliakrémmel töltve recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag instant élesztőpor
- 2,5 dl tej (langyos)
- 4 ek kristálycukor
- 1,5 dl étolaj
- csipet só
Krém hozzávalói:
- 5 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 ek kristálycukor
- 10 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 1 kk tej
Szóráshoz:
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Kakaós kalács recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 5 dkg friss élesztő
- 2 ek olvasztott vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 60 dkg liszt
- 1 csapott mk só
Kakaós töltelék:
- 8 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 ek porcukor
- 3 púpos tk kakaó
- 1 tk rumaroma
- fahéj
Tetejére:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Kelt almás kalács recept
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 2 ek cukor
- 45 dkg liszt
- csipetnyi só
- 4 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 5 közepes méretű alma
- 1-1 teáskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg
- csipetnyi őrölt gyömbér
- 4 ek méz
- zsemlemorzsa
Tetejére:
- 0,5 dl tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Ostoros kalács recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 kanál olaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipetnyi só
- 5 dkg élesztő
- 4 dl langyos tej
- 4 kanál cukor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 kanál kakaó
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Kakaós csíkos kalács recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 citromos joghurt (125 g-os)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1,5 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek víz
Lekenéshez:
- 2 ek tejszín
- 1 ek olvasztott vaj
- 1 ek tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Lúdláb kalács recept
Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek búzasikér
- 25 g friss élesztő
- 1 kk só
- 3 ek porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 ml étolaj
- kb 2-2,5 dl langyos tej
Töltelék:
- 3 ek kakaópor
- 5 ek porcukor
- kb 10 dkg olvasztott vaj
- 3 ek rumaroma
- kb fél ü meggybefőtt
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Túrós kalács recept
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 12 dkg vaj
- 12 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg élesztő
- 1 kg liszt
- fél citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál só
Töltelékhez:
- 75 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tejföl
- 1 ek búzadara
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
Kenéshez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Csavart diós kalács recept
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg olvasztott vaj
- 3 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 3 dkg friss élesztő
- 2 dl meleg tej
- egy citrom reszelt héja
Töltelék:
- 50 dkg darált dió
- 25 dkg cukor
- 1,5 dl tej
Szirup:
- 1 bögre víz (2,5 dl)
- 1 bögre cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Diós és mákos fonott kalács recept
Hozzávalók:
A dió töltelékhez:
- 21 dkg dió-darálva
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vörös és fekete mix
A mák töltelékhez:
- 21 dkg mák-darálva
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vörös és fekete mix
A tetejére:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS-lekenéshez
- 3,5 dkg szeletelt mandula-opcionális
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Bounty kalács recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag instant élesztőpor
- 5 dkg cukor
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 80 ml tej (langyos)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Kókusz töltelék:
- 1,2 dl tej
- 7 dkg cukor
- 2 dkg margarin
- 1 tk vanília aroma
- 10 dkg kókuszreszelék
Csokoládé töltelék:
- 1,5 tábla csokoládé (tej-, vagy étcsokoládé)
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek víz
Tetejére:
- porcukor