Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini kalács vaníliakrémmel töltve recept

Mini kalács vaníliakrémmel töltve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 50 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag instant élesztőpor
    • 2,5 dl tej (langyos)
    • 4 ek kristálycukor
    • 1,5 dl étolaj
    • csipet só

    Krém hozzávalói:

    • 5 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5 ek kristálycukor
    • 10 dkg margarin
    • 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb 1 kk tej

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Elkészítés:

    A 1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk.

    Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt (kovászt), majd a maradék langyos tejet, a tojássárgákat, a cukrot, az étolajat és a sót. Egészet jól összegyúrjuk. Egy rugalmas, kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Letakarjuk egy tiszta konyha ruhával és 1 órát pihentetjük.

    Ha már a duplájára kelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen újból jól átgyúrjuk és téglalap alakúra formázzuk. Ezt a hosszúkás téglalap alakú tésztát 20 egyenlő részre elosztjuk ( én úgy csináltam, hogy először négy egyenlő részre osztottam el, majd utána egyenként a négy egyenlő részt pedig öt részre vágtam el).

    Mindegyik elosztott tésztát a tenyerünkkel 30 cm hosszúra kisodorjuk, majd félbe hajtjuk és háromszor megcsavarjuk és a végét alulra tűrjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, letakarjuk és kb 30 percig pihentetjük.

    Közben elkészítjük a krémet.

    A tejbe beletesszük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és folytonos keveréssel sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt a puding, belekeverjük a margarint és csomómentesre dolgozzuk.

    A tészta tetejét a tejjel kevert tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20 perc alatt arany barnára sütjük.

    Ha kisült és kihűlt a tészta, akkor mindegyiket félbe vágjuk és csillagcsöves nyomózsák segítségével megtöltjük a kalácsokat. A tetejét porcukorral megszórjuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá