Mini kalács vaníliakrémmel töltve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 4 ek kristálycukor
  • 1,5 dl étolaj
  • csipet só

Krém hozzávalói:

  • 5 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 ek kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor (bourbon)

Kenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • kb 1 kk tej

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

Elkészítés:

A 1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk.

Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt (kovászt), majd a maradék langyos tejet, a tojássárgákat, a cukrot, az étolajat és a sót. Egészet jól összegyúrjuk. Egy rugalmas, kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Letakarjuk egy tiszta konyha ruhával és 1 órát pihentetjük.

Ha már a duplájára kelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen újból jól átgyúrjuk és téglalap alakúra formázzuk. Ezt a hosszúkás téglalap alakú tésztát 20 egyenlő részre elosztjuk ( én úgy csináltam, hogy először négy egyenlő részre osztottam el, majd utána egyenként a négy egyenlő részt pedig öt részre vágtam el).

Mindegyik elosztott tésztát a tenyerünkkel 30 cm hosszúra kisodorjuk, majd félbe hajtjuk és háromszor megcsavarjuk és a végét alulra tűrjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, letakarjuk és kb 30 percig pihentetjük.

Közben elkészítjük a krémet.

A tejbe beletesszük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és folytonos keveréssel sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt a puding, belekeverjük a margarint és csomómentesre dolgozzuk.

A tészta tetejét a tejjel kevert tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20 perc alatt arany barnára sütjük.

Ha kisült és kihűlt a tészta, akkor mindegyiket félbe vágjuk és csillagcsöves nyomózsák segítségével megtöltjük a kalácsokat. A tetejét porcukorral megszórjuk.