Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt almás kalács recept

Kelt almás kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2,5 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 45 dkg liszt
    • csipetnyi só
    • 4 dkg vaj
    • 2,5 dkg élesztő

    A töltelékhez:

    • 5 közepes méretű alma
    • 1-1 teáskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg
    • csipetnyi őrölt gyömbér
    • 4 ek méz
    • zsemlemorzsa

    Tetejére:

    • 0,5 dl tej

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A tésztához valókat alaposan összedolgozzuk és kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.

    Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ízesítjük a fűszerekkel és a mézzel.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk és kinyújtjuk kb 40*40 cm-es lappá. Megszórjuk a tésztát egy kis zsemlemorzsával. Elegyengetjük rajta a tölteléket úgy, hogy körben 2 ujjnyi tészta szabadon maradjon. Felcsavarjuk, mint a bejglit és kivajazott tepsire tesszük. Langyos helyen pihentetjük még egy kicsit, míg a sütőnk bemelegszik. Megkenjük tejjel a tetejét és az előmelegített sütőbe toljuk.

    180 fokon, kb 50-55 perc alatt aranyszínűre sütjük. Ha kivettük a sütőből, megint megkenjük tejjel. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá