Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós kalács recept

Kakaós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 5 dkg friss élesztő
    • 2 ek olvasztott vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 60 dkg liszt
    • 1 csapott mk só

    Kakaós töltelék:

    • 8 dkg vaj
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5 ek porcukor
    • 3 púpos tk kakaó
    • 1 tk rumaroma
    • fahéj

    Tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kevés tej

    Elkészítése:
    Az élesztőt meleg, de nem forró, cukros tejben felfuttatom. Hozzákeverem az olvasztott vajat , a tojássárgákat, a sót és végül a lisztet. Legalább 5 percig dagasztom. A tésztát letakarom és egy órát kelesztem. Ezalatt habosra keverem a kakaós töltelék hozzávalóit és hűtőbe teszem. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrom és 6 részre osztom. Mindegyiket hosszúkás téglalap alakúra, kb. ujjnyi vastagra nyújtom. Megkenem a kakaós töltelékkel és a hosszanti oldalánál feltekerem. Így elkészítem mind a 6 tekercset. 3 rudat összefonok úgy, hogy a tekercsek hajtásvonalai, mindvégig alul maradjanak. A két kalácsot kivajazott kenyérformákba teszem vagy egy nagy kivajazott tepsibe egymás mellé. A kalácsok tetejét tojássárgájával megkenem. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 25 perc alatt pirosra sütöm, majd a kalácsok tetejét forró tejjel jól lekenem. Még 10 percre visszateszem. Kiborítom, rácson hagyom hűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá