1. Csirkeragu leves tárkonnyal, tejszínnel recept
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 kg mirelit vegyes zöldség
- 4 ek étolaj
- só
- bors
- tárkony
- citromlé
- 3 db leveskocka (erőleves)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Görög citomos leves recept
Hozzávalók:
- 750 g szárnyas levesmix
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kicsi zeller
- 3 tojássárgája
- 8 dkg rizs
- só
- kevés kapor
- citromlé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Tejfölös vargányás leves recept
Hozzávalók:
- 5 dkg szárított vargánya gomba
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 50 dkg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk házi ételízesítő
- 3-4 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 tk ecet
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Húsgombóc leves recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 10 dkg zöldborsó
- 1/2 fej zeller
- 3 ek olaj
- 1 marék lestyán
- 30 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Paradicsomos bableves fodroskellel recept
Hozzávalók:
- 6 fodroskel levél
- 2 csésze fehér bab megfőzve és leöblítve (vagy konzerv)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1-2 zellerszár
- 2 doboz darabolt paradicsom, paradicsomlében eltéve (összesen 480 g)
- 4 csésze zöldségleves alaplé vagy víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- só, bors ízlés szerint
- kevés cukor
Elkészítése:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Újházi tyúkhúsleves recept
Hozzávalók:
- 1 konyhakész tyúk (kb 1,5 kg)
- 5-6 szál sárgarépa
- 4 szál fehérrépa
- 1 kisebb fej zeller
- 1 kisebb karalábé
- 1 nagyobb fej hagyma
- 3-5 gerezd fokhagyma
- 4-5 fej gomba
- 10-15 dkg zöldborsó
- ízlés szerint só
- 10-12 db bors
- 0,5 g (fél zacskó) sáfrány
- ízlés szerint cérnametélt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Tárkonyos tejszínes burgonya leves recept
Hozzávalók:
- 3 burgonya
- 3 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek piros paprika
- 1/2 kk őrölt kömény
- őrölt bors, só
- 3 ek étolaj
- 100 ml tejszín
- 600 ml víz
- petrezselyemzöld
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Kacsaraguleves burgonyagombóccal recept
Hozzávalók:
- 2 kacsanyak
- 2 kacsaszárny
- 2 kacsa farhát
- 1 fej vöröshagyma
- 100 ml fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 csipet majoránna
- csipet kakukkfű
- csipet morzsolt tárkony
- 1 l alaplé
- só, bors
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 2 fej gomba
- 15 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 ek citrom leve
- 2 tk keményítő
- 200 ml tejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Májgombócleves recept
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- fél zeller
- fél karalábé
- 25 dkg zöldborsó (fagyott)
- 25 dkg gomba
- pici pirospaprika, só, bors, vegeta
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Húsgombócleves almával és tormával recept
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéscomb
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 tojás
- 2 alma
- 1 paszternák
- 2 szál sárgarépa
- 1/2 zeller
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Nyírségi burgonyagombóc leves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- só, bors, tárkony
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Gombás lazacleves tejszínnel recept
Hozzávalók:
- egy kicsi szál póréhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 25 dkg gomba
- 2 szál szárzeller
- kb 50 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 40 dkg lazacfilé
- 2 babérlevél
- kapor, só, bors ízlés szerint
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1 lime leve