Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görög citomos leves recept

Görög citomos leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 750 g szárnyas levesmix
    • 2 nagyobb sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1 kicsi zeller
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg rizs
    • kevés kapor
    • citromlé

    Elkészítése:

    A húsokat megtisztítjuk, majd kb 3 liter vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, akkor leszedjük a habját és a lángot mérsékeljük alatta.

    Közben a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk, majd a húshoz adjuk és sózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, akkor a húsokat kiszedjük és a rizst adjuk a leveshez.

    Amikor a rizs és a zöldségek is teljesen megfőttek, akkor a tojássárgákat kikeverjük a citomlével és 1-2 evőkanál forró leves lével, majd az egészet visszaöntjük a leveshez folyamatos keverés mellett. Addig főzzük, amíg fel nem forr. Mielőtt felforrna, elzárjuk alatta a lángot.

    Megkóstoljuk és ha szükségét érezzük, akkor sózzuk és adhatunk még hozzá citomlevet. Ekkor elkészült a levesünk.

    Ha szeretnénk, akkor a húst lefejthetjük a csontról és visszatehetjük a levesbe vagy ízlés szerint kínálhatjuk mellé is. Tálaláskor kínálhatunk mellé citromkarikákat és apróra vágott kaprot is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá