Görög citromos leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 750 g szárnyas levesmix
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kicsi zeller
  • 3 tojássárgája
  • 8 dkg rizs
  • kevés kapor
  • citromlé

Elkészítése:

A húsokat megtisztítjuk, majd kb 3 liter vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, akkor leszedjük a habját és a lángot mérsékeljük alatta.

Közben a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk, majd a húshoz adjuk és sózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, akkor a húsokat kiszedjük és a rizst adjuk a leveshez.

Amikor a rizs és a zöldségek is teljesen megfőttek, akkor a tojássárgákat kikeverjük a citomlével és 1-2 evőkanál forró leves lével, majd az egészet visszaöntjük a leveshez folyamatos keverés mellett. Addig főzzük, amíg fel nem forr. Mielőtt felforrna, elzárjuk alatta a lángot.

Megkóstoljuk és ha szükségét érezzük, akkor sózzuk és adhatunk még hozzá citomlevet. Ekkor elkészült a levesünk.

Ha szeretnénk, akkor a húst lefejthetjük a csontról és visszatehetjük a levesbe vagy ízlés szerint kínálhatjuk mellé is. Tálaláskor kínálhatunk mellé citromkarikákat és apróra vágott kaprot is.