Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeragu leves tárkonnyal, tejszínnel recept

Csirkeragu leves tárkonnyal, tejszínnel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db csirkemellfilé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1/2 kg mirelit vegyes zöldség
    • 4 ek étolaj
    • bors
    • tárkony
    • citromlé
    • 3 db leveskocka (erőleves)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A húst apró kockákra vágjuk.

    A hagymákat meghámozzuk és felaprítjuk.

    Egy nagyobb edényben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Mikor megpirult, akkor hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.

    Ezután hozzáadjuk a zölsdégkeveréket és még kb 10 percig dinszteljük. Sóval, borssal, tárkonnyal és a felaprított fokhagymával fűszerezzük.

    Felöntjük kb 2 liter vízzel (vagy amennyi levest készíteni szeretnénk), beletesszük a leveskockát és felforraljuk. Visszavesszük alatta a lángot és gyöngyözve addig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul.

    Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínben és kevés leveslevet is merünk rá és azzal is alaposan elkeverjük. A lisztes tejszínt a forrásban lévő leveshez adjuk, elkeverjük és újra felforraljuk.

    Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kb fél citrom kifacsart levét (ízlés szerint lehet több is). Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor még ízesíthetjük sóval, tárkonnyal ízlésünknek megfelelően.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá