Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 isteni ebéd ötlet darált húsból

Dátum: 2021-02-10 / Írta: Budai István / Látták: /

A darált hús az egyik legsokoldalúbb hozzávaló, miért is pazarolnánk el uncsi fasírtokra. :)




  •  1. Darált húsos cannelloni

    Hozzávalók:

    1. 12 db cannelloni (1 csomag)
    2. 0,5 kg darált sertéshús
    3. 3 ek napraforgó olaj
    4. 1 közepes fej vöröshagyma
    5. 4 dl paradicsomlé (vagy vízzel hígított paradicsompüré)
    6. só ízlés szerint
    7. bors ízlés szerint
    8. oregánó ízlés szerint
    9. majoránna ízlés szerint
    10. provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
    11. ketchup
    12. 2 gerezd fokhagyma
    13. 10 dkg sajt
    14. szalonna
    15. kolbász

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Húsos brokkoli

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg (mirelit) brokkoli rózsa
    2. 1 bögre dkg rizs /2,5 dl)
    3. 50 dkg darált sertés lapocka
    4. 1 fej vöröshagyma (nagy)
    5. 3 ek étolaj
    6. 1 mk só (csapott)
    7. 1 csipet őrölt bors (nagy)
    8. 1 mk házi fokhagymakrém (vagy 2 gerezd fokhagyma)
    9. 1 mk házi ételízesítő
    10. 2,5 dl tejföl
    11. 2  tojás
    12. 10 dkg reszelt sajt

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3 Pirított hagymás húsgolyók erdei gombával

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg vegyes darált hús
    2. 1 tojás
    3. 3 nagyobb salotta hagyma
    4. 1 csokor petrezselyemzöld
    5. bors
    6. 10 dkg vaj
    7. 3 evőkanál olaj
    8. 20 dkg mirelit erdei gombakeverék
    9. 2 dl főzőtejszín
    10. 1 gerezd fokhagyma
    11. 1 fej vöröshagyma
    12. 1 evőkanál étkezési keményítő
    13. 1 dl száraz fehérbor

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Húsgolyók tejszínes mártásban

    Hozzávalók:

    1. 1 kg darált hús
    2. 2 vöröshagyma
    3. 2 tojás
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 5 dl főzőtejszín
    6. 25 dkg reszelt sajt
    7. só, bors, ételízesítő

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Sajtos kukoricás húsos tészta

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg tészta
    2. 50 dkg darált hús
    3. 2 doboz kukorica konzerv
    4. 2 tömlős sajt
    5. 0,5 liter 20% főzőtejszín
    6. 1 fej hagyma
    7. friss bazsalikom
    8. só, frissen őrölt bors, oregánó

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók:

    1. liszt
    2. szódavíz
    3. kevés tej
    4. 1 db tojás
    5. 50 dkg darált hús (csikehúsból készítettem)
    6. 1 nagy fej vöröshagyma
    7. 1 gerezd fokhagyma
    8. 1 fehér paprika
    9. 1 paradicsom
    10. 1 ek pirospaprika
    11. 1 pohár tejföl(400 gr-osat használtam)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Stefánia sajttal és baconnel

    Hozzávalók:

    1. 70 dkg darált sertéscomb
    2. 2 cs szeletelt bacon (2*20 dkg)
    3. 25 dkg (gouda) sajt
    4. 2 zsemle
    5. 1 fej vöröshagyma
    6. 2-3 gerezd fokhagyma
    7. őrölt fekete bors
    8. 1 tk ételízesítő
    9. csipet őrölt szerecsendió
    10. 1 tojás
    11. 3-4 ek étolaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Rakott karfiol

    Hozzávalók:

    1. 4-5 db burgonya
    2. 1 db nagyobb karfiol
    3. 2 db kápia paprika
    4. 1 ek magyaros fűszerkeverék
    5. 1 ek zsiradék vagy étolaj
    6. 60-65 dkg darált hús
    7. 1 db vöröshagyma
    8. 1 tk zúzott fokhagyma
    9. 3 ek zsiradék vagy étlaj
    10. 1 tk só
    11. 1 csipet őrölt bors
    12. 1 ek fűszerpaprika
    13. 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
    14. 1 tk apróra vágott tárkony (ízlés szerint elhagyható)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Sajtburger gnocchi

    Hozzávalók:

    1. 80 dkg tiszított burgonya
    2. 15 dkg liszt
    3. 1 tojás
    4. 12 dkg durum dara (vagy sima liszt)
    5. szerecsendió
    6. 1 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10.  Kertészrakottas gombamártással

    Hozzávalók:

    1. 1 közepes vöröshagyma
    2. 3 közepes sárgarépa
    3. 20 dkg zöldbab
    4. 15 dkg zöldborsó
    5. 25 dkg rizs
    6. 5 ek napraforgó olaj
    7. 50 dkg darált sertéshús
    8. 1 ek petrezselyem
    9. 2 tojás
    10. só ízlés szerint
    11. bors ízlés szerint
    12. 2 dl víz
    13. 20 dkg gomba
    14. 1 közepes vöröshagyma
    15. 3 ek napraforgó olaj
    16. 2 dl főzőtejszín
    17. só ízlés szerint
    18. bors ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá