Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos cannelloni recept

Darált húsos cannelloni
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 12 db cannelloni (1 csomag)
    • 0,5 kg darált sertéshús
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 4 dl paradicsomlé (vagy vízzel hígított paradicsompüré)
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • oregánó ízlés szerint
    • majoránna ízlés szerint
    • provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
    • ketchup
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg sajt
    • szalonna
    • kolbász

    A tál kikenéséhez

    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    Az apróra szelt hagymát olajon megpirítjuk (kis szalonnával és kolbásszal). Hozzáadjuk és fehérre sütjük a darált húst.

    Ráöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát, ketchupot (ha nem elég édes, cukrozzuk). Összefőzzük, hogy a hús nagyjából megpuhuljon.

    A kész szószt a tésztába töltjük.

    A megtöltött és a kivajazott közepes tepsibe sorakoztatott tésztákra néhány evőkanál vizet locsolunk.

    Ráöntjük a maradék paradicsomszószt úgy, hogy elfedje a tésztát (ha esetleg nem lenne elég a maradék, akkor felforralunk és fűszerezünk egy kis adag paradicsomlét, és ezzel pótoljuk).

    Előmelegített, forró sütőben, körülbelül 25-30 percig sütjük 200°C-on alufóliával lefedve, hogy a tészta megpuhuljon, majd megszórjuk sajttal, visszatesszük és pirulásig sütjük.

    Tipp:

    Én ketchupot tettem bele, mert nálunk az édeskés íz a megszokott.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá