Darált húsos cannelloni

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 12 db cannelloni (1 csomag)
  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 dl paradicsomlé (vagy vízzel hígított paradicsompüré)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
  • ketchup
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • szalonna
  • kolbász

A tál kikenéséhez

  • 1 ek vaj

Elkészítése:

Az apróra szelt hagymát olajon megpirítjuk (kis szalonnával és kolbásszal). Hozzáadjuk és fehérre sütjük a darált húst.

Ráöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát, ketchupot (ha nem elég édes, cukrozzuk). Összefőzzük, hogy a hús nagyjából megpuhuljon.

A kész szószt a tésztába töltjük.

A megtöltött és a kivajazott közepes tepsibe sorakoztatott tésztákra néhány evőkanál vizet locsolunk.

Ráöntjük a maradék paradicsomszószt úgy, hogy elfedje a tésztát (ha esetleg nem lenne elég a maradék, akkor felforralunk és fűszerezünk egy kis adag paradicsomlét, és ezzel pótoljuk).

Előmelegített, forró sütőben, körülbelül 25-30 percig sütjük 200°C-on alufóliával lefedve, hogy a tészta megpuhuljon, majd megszórjuk sajttal, visszatesszük és pirulásig sütjük.

Tipp:

Én ketchupot tettem bele, mert nálunk az édeskés íz a megszokott.