Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia sajttal és baconnel recept

Stefánia sajttal és baconnel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg darált sertéscomb
    • 2 cs szeletelt bacon (2*20 dkg)
    • 25 dkg (gouda) sajt
    • 2 zsemle
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • őrölt fekete bors
    • 1 tk ételízesítő
    • csipet őrölt szerecsendió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 3-4 ek étolaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.

    A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

    A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.

    Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.

    Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát).

    Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a húsmasszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a feltekerést.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután óvatosan helyezzük rá a baconbe tekert hústekercset, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb 45 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra.

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni, hogy szépen feltudjuk majd szeletelni.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá