Vadnyúl pörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 2-3 szelet szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors, ételízesítő
- 2 pörköltízesítő kocka
- kb 500 ml víz
- 2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
- 1 teáskanál köménymag (őrölt)
- 2 ek majoranna
- 1,5-2 kg nyúlhús
Elkészítése:
Az apróra vágott szalonnát, vöröshagymát és a préselt fokhagymát elkezdjük pirítani az olajon, majd alacsony lángon dinszteljük, amíg előkészítjük a húst.
A nyulat feldaraboljuk, átmossuk, majd belerakjuk az edénybe és átpírítjuk a hagymán.
Ha megpirult kicsit a hús, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, öntünk hozzá vizet, befűszerezzük és összekeverjük.
Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb 1,5-2 óra).
Főtt krumplival vagy friss kenyérrel és savanyúsággal tálalhatjuk az elkészült nyúlpörköltet.
Tipp:
Nyúlhúsból ritkán készítek ételeket, de ha mégis az asztalra kerül, nagy sikere van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »
Sütnél valami különlegeset, de mégis ismerőset? Ez a lista neked szól!
Szereted, ha a sütik nemcsak finomak, hanem jól is mutatnak? Ezek a házias
Tovább olvasom »
Villámgyors vacsorák, amikért megőrülsz! – 12 recept, amit a család tuti kérni fog jövő héten is
Unod már a megszokott ízeket, de nincs időd órákig főzni? Ezek a villámgyor
Tovább olvasom »