Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadnyúl pörkölt recept

Vadnyúl pörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 ek olaj
    • 2-3 szelet szalonna
    • 3 fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • só, bors, ételízesítő
    • 2 pörköltízesítő kocka
    • kb 500 ml víz
    • 2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
    • 1 teáskanál köménymag (őrölt)
    • 2 ek majoranna
    • 1,5-2 kg nyúlhús

    Elkészítése:

    Az apróra vágott szalonnát, vöröshagymát és a préselt fokhagymát elkezdjük pirítani az olajon, majd alacsony lángon dinszteljük, amíg előkészítjük a húst.

    A nyulat feldaraboljuk, átmossuk, majd belerakjuk az edénybe és átpírítjuk a hagymán.

    Ha megpirult kicsit a hús, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, öntünk hozzá vizet, befűszerezzük és összekeverjük.

    Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb 1,5-2 óra).

    Főtt krumplival vagy friss kenyérrel és savanyúsággal tálalhatjuk az elkészült nyúlpörköltet.

    Tipp:

    Nyúlhúsból ritkán készítek ételeket, de ha mégis az asztalra kerül, nagy sikere van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá