Vadnyúl pörkölt recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 2-3 szelet szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors, ételízesítő
- 2 pörköltízesítő kocka
- kb 500 ml víz
- 2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
- 1 teáskanál köménymag (őrölt)
- 2 ek majoranna
- 1,5-2 kg nyúlhús
Elkészítése:
Az apróra vágott szalonnát, vöröshagymát és a préselt fokhagymát elkezdjük pirítani az olajon, majd alacsony lángon dinszteljük, amíg előkészítjük a húst.
A nyulat feldaraboljuk, átmossuk, majd belerakjuk az edénybe és átpírítjuk a hagymán.
Ha megpirult kicsit a hús, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, öntünk hozzá vizet, befűszerezzük és összekeverjük.
Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb 1,5-2 óra).
Főtt krumplival vagy friss kenyérrel és savanyúsággal tálalhatjuk az elkészült nyúlpörköltet.
Tipp:
Nyúlhúsból ritkán készítek ételeket, de ha mégis az asztalra kerül, nagy sikere van.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.